Mikä ihmeen k-pop? 5 faktaa ja videotärpit

Näyttäviä tanssiliikkeitä ja hienoja musiikkivideoita. K-pop on muutakin kuin pelkkää musiikkia. Tsekkaa tästä mitä!

BTS:n jäsenet RM, Suga, J-Hope, Jimin, V, Jungkook ja Jin ovat myös lahjakkaita tanssijoita. Tunnistatko kuvasta, kuka on kuka?

1. K-popissa eli eteläkorealaisessa popmusiikissa yhdistyy usein monia eri musatyylejä. Popin lisäksi mukana voi olla vaikutteita esimerkiksi rockista, reggaesta tai räpistä. Monissa k-pop-bändeissä onkin laulajien lisäksi räppäreitä.

2. Kokoonpanot ovat tyypillisesti poika- tai tyttöbändejä, ja jäseniä on enemmän kuin länsimaisissa yhtyeissä. Esimerkiksi Lovelyz-tyttöbändissä on 8 jäsentä: Baby Soul, Jiae, Jisoo, Mijoo, Kei, Jin, Sujeong ja Yein.

K-pop kannattaa ottaa haltuun musavideoiden kautta. Suuntaa siis Spotifyn sijaan Youtubeen!

3. Tyylikkäät ja värikkäät musiikkivideot ovat olennainen osa tätä musatyyliä. Videoilla nähdään tarkasti hiottuja koreografioita. Myös artistien asut ja videoiden yksityiskohdat on mietitty huolella.

4. Yksi tämän hetken maailmanlaajuisesti suosituimmista k-pop-bändeistä on BTS. Myös Bangtan Boys -nimellä tunnettu seitsenhenkinen poikabändi on perustettu vuonna 2013. Tänä syksynä BTS keikkailee Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Japanissa.

5. Muutamat k-pop-yhtyeet ovat keikkailleet myös Suomessa. 24K on esiintynyt Helsingin Gloriassa peräti kahdesti: tammikuussa 2017 ja elokuussa 2018. Kuusijäseninen poikabändi koostuu kahdesta räppäristä ja neljästä laulajasta.

Lue myös: Kun harmittaa, laita musa soimaan!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti