Laulaja Berta: ”Alakoulussa olin tunnollinen ja höpötin ja lauloin paljon”

Laulaja Berta tunnetaan Tiktokin biisivideoista ja erityisesti Keräilybiisistä. Seuraavaksi hän aikoo laulaa lempiherkustaan.

Berta ja ukulele

Miten aloit tiktokata, Berta?

Latasin Tiktokin ensimmäistä kertaa, kun meidän piti koulussa tutustua johonkin uuteen sovellukseen. Omia videoita aloin julkaista vasta paljon myöhemmin, keväällä 2020. Sitä ennen olin tehnyt Youtube-videoita, mutta Tiktok-videot kiinnostivat, sillä niiden tekemisessä ei ollut niin iso työ. Ajattelin, että tutut eivät löydä videoitani, sillä jännitin muiden mielipiteitä. Kun uskalsin näyttää videot kavereilleni, sain vain hyvää palautetta.

Kuinka kauan yhden videon tekoon kuluu aikaa?

Biisivideot ovat hitaampia tehdä kuin esimerkiksi sketsit. Ensin täytyy keksiä kappale ja kuvata ja äänittää se. Sitten kuvata video, editoida ja julkaista se. Yhteensä siihen menee noin 2–3 tuntia.

Miten supersuosittu Keräilybiisi syntyi?

En oikein itsekään tiedä, se vain tuli jostakin! Muistaakseni olin nähnyt englanninkielisen videon, jossa esiteltiin jotain, ja halusin tehdä suomeksi sellaisen. Keräilen korvakoruja ja mietin, miten voisin esitellä ne. Tein videon nopeasti, ja aluksi se oli minulle vain yksi muiden joukossa. Suosio tuntuu yllättävältä mutta ihanalta. Biisin tahtiin ihmiset ovat esitelleet kaikenlaista, kuten pupuja, frisbeekiekkoja, laukkuja ja moottoripyöriä.

Mistä saat ideat biiseihisi?

Arkisista asioista ja tilanteista. Haluan, että seuraajani voivat samastua niihin. Tein keväällä levytyssopimuksen, ja vielä tämän vuoden aikana minulta ilmestyy uutta musiikkia. Rakastan suklaata, ja ensimmäinen biisini liittyykin jotenkin suklaaseen. Sen enempää en vielä paljasta!

Millainen olit alakoulussa?

Olin tunnollinen ja höpötin ja lauloin paljon. Lempiaineitani olivat musiikki ja kuvis, mutta matikassa en ollut kovin hyvä. Olin musiikkiluokalla, ja parhaita koulumuistoja ovat esiintymiset koulun juhlissa.

Mitä seuraajasi eivät vielä tiedä sinusta?

Olen todella hajamielinen ja unohtelen paljon. Olen esimerkiksi lukinnut itseni usein kodistani ulos, kun olen unohtanut avaimet sisälle.

Onko sinulla lemmikkejä?

Minulla on Pulla-niminen hamsteri. Olen aina unelmoinut koirasta, mutta tällä hetkellä elämäntilanteeseeni ei sovi koira, joten otin hamsterin. Pulla viihtyy omissa oloissaan, rakastaa maapähkinöitä ja on kiltti mutta laiska.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Teen videoita, keksin biisejä ja rentoudun katsomalla sarjoja, laittamalla ruokaa ja soittelemalla soittimia. Käyn myös tanssitunneilla.

Millainen jouluihminen olet?

Olen jouluintoilija! Perinteenäni on tehdä itse käsityönä lahjoja. Menen jouluksi vanhaan kotikaupunkiini Vaasaan, jossa vietämme joulua koko suvun kesken isolla porukalla. Myös joululaulut kuuluvat jouluun, suosikkejani ovat ”Tonttu” ja ”Varpunen jouluaamuna”.

Mitä odotat tulevalta vuodelta?

Isoin toiveeni on päästä tekemään ja julkaisemaan lisää musiikkia ja esiintymään. Odotan myös seuraajieni tapaamista, sillä korona-aikana se ei oikein ole ollut mahdollista.

Berta

  • Kuka: Laulaja, oikealta nimeltään Petra Rothovius.
  • Mistä: Kotoisin Vaasasta, asuu nykyään Helsingissä.
  • Ura: Koulutukseltaan musiikinopettaja. Tunnettu Tiktokin biisivideoista. Tekee parhaillaan uutta musiikkia levy- yhtiön kanssa.
  • Some: Tiktok @Bertarr, Instagram @bertamusiikki.

Lue lisää: Laulaja Berta tuomaroi Koululaisen Reilu luokka -kilpailua.

Juttu on julkaistu Koululainen 12/22 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti