Blind Channel rentoutuu kiertueella: ”Siihen jää koukkuun, miten jännitys vapautuu lavalla”

Blind Channel pitää tärkeänä jaksamisen kannalta terveitä rutiineja, ja välillä toisistaan on hyvä pitää taukoakin.

Blind Channel -solisti Niko ja kitaristi Joonas nojaavat lilaan seinään. Molemmat ovat pukeutuneet mustiin toppeihin ja katsovat kuvassa kameraan. Joonas pitää toista kättään pään päällä ja toista seinää vasten. Nikon kädet ovat taskussa.

Blind Channel julkaisi viidennen albuminsa maaliskuussa ja nyt heidän kevätkiertueensa on alkanut. Kiertue huipentuu jo ensi viikolla, kun bändi vetää Tampereella suuren areenakeikan.

Uuden musiikin kilpailun esiintymisensä jälkeen bändi on päässyt elämään rokkarielämää, josta monet unelmoivat. Kitaristi Joonas Porkon ja laulaja Niko Moilasen mukaan staraelämä on ollut osittain odotustenmukaista.

– On tullut paljon yllätyksiäkin. Ensimmäisenä viikonloput menettivät merkityksensä, sen jälkeen viikon päivät ja nykyään kellonajoillakaan ei ole mitään merkitystä, Niko naurahtaa.

Näin käy siksi, koska artistit joutuvat välillä töihin keskellä yötäkin.

– Kun annat haastatteluja Amerikkaan tai Japaniin, siellä on päivä, kun täällä on yö, laulaja tarkentaa.

Kiertue-elämä on Nikosta siksi kuin päivä murmelina. Kiertueella nukutaan, herätään, mennään keikkapaikalle, jossa käydään vessassa ja esiinnytään ja lopuksi mennään suihkun kautta nukkumaan. Sitten sama toistuu uudestaan ja uudestaan.

Bändi kutsuu haastattelupäiviä toimistopäiviksi.

– Kun toimistopäivät alkavat hajottaa, puhumme usein, että onneksi kohta pääsee rundille rentoutumaan.

Nikon arkea helpottaa Joonas, joka merkitsee menot paitsi omaan kalenteriin, myös Nikon kalenteriin.

– Muuten en tietäisi itse mitään, Niko toteaa.

Joonasta helpottaa hetkessä eläminen.

– Minulla on puhelimessa kalenteri, josta katson, mitä minulla on kahtena tulevana päivänä.

Meluvalmennuskuulokkeet ja pleikkari auttavat

Aluksi kiertue-elämä oli Blind Channelin jäsenille niin uutta, että he elivät sitä, kuten luulivat, että rokkitähtien kuuluu elämäänsä elää. He siis juhlivat paljon, mutta onneksi kokemuksen myötä tavat parantuivat, ja juhliminen jäi historiaan.

– Olemme alkaneet 3 vuoden kiertämisen aikana löytää rutiineja, jotka ovat terveitä ja auttavat, Joonas kertoo.

Jotkut ovat tuoneet kiertuebussin perälle pleikkarin. Toiset kuuntelevat meluvaimennuskuulokkeilla musiikkia. Niko taas kirjoittaa tai lukee kirjaa. Lisäksi nykyään bändi tykkää kiertää kaupunkeja, jossa he keikkailevat.

Keikkajännitystä bändin jäsenillä on edelleen, mutta sekin on muuttanut vuosien varrella muotoa.

– Se on semmoinen hyvä jännitys eikä semmoinen paniikki enää. Siihen jää myös koukkuun, miten jännitys vapautuu lavalla, Niko toteaa.

– Aiemmin kaikki kävelivät paniikissa ympyrää eikä kenellekään voinut puhua. Nykyään on aivan mahtavaa, kun olemme lavan takana ja höpöttelemme toisillemme ja naureskelemme, Joonas lisää.

Lue lisää: Suomalainen sinnikkyys on Blind Channelin suurin voimavara

Blind Channel: Ystävyys on kaikkein tärkein

Niko ja Joonas arvostavat paljon sitä, että kaikki Blind Channelin alkuperäiset jäsenet ovat bändissä edelleen mukana.

– Kaikki lähtee meistä. Koitamme aina muistaa, että olemme lapsuudenystäviä ja ainoa, mikä bändin voisi hajottaa olisi, että me riitaannuttaisimme, Niko kertoo.

Niko tietää, että bändin kuusi jäsentä ovat keskenään hyvin erilaisia ja omanlaatuisia. Onneksi he ovat oppineet tuntemaan toistensa piirteet niin hyvin, että huomaavat esimerkiksi toisen huonon päivän kysymättäkin.

– Tiedämme, jos jollakin on semmoinen päivä, ettei kaverin varpaille kannata tänään astua.

– Kuulostaa jopa oudolta, mutta jos me olemme puoli vuotta yhdessä, on rehellisesti ihan hyvä ottaa toisistaan taukoa, Joonas selittää.

Keikkajännitys, väsymys ja koti-ikävä purkautuvat Nikon mukaan välillä semmoisella tavalla, jota ei oikeasti tarkoita. Joonas lisää, että kiukku on yleensä harmitonta, mutta siksi he myös pitävät yhdessä hauskaa vain ystävinä eikä työkavereina.

– Kesäisin käydään grillaamassa eikä puhuta yhtään musasta tai keikoista vaan ollaan vain kavereita, Niko kertoo.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti