Suomalainen sinnikkyys on Blind Channelin suurin voimavara

Blind Channelin laulajat Joel Hokka ja Niko Moilanen kertovat, että ulkomailla heiltä kysytään paljon lumesta ja kaamoksesta.

Blind Channelin laulajat Niko Moilanen ja Joel Hokka ehtivät alkuvuodesta pitää myös hieman lomaa.

Viimeisen parin vuoden aikana Blind Channel -yhtyeelle on tapahtunut paljon: Uuden musiikin kilpailun voitto, edustuspaikka Euroviisuissa, uusi albumi ja kymmeniä keikkoja aina Yhdysvalloissa asti. Tämä ajanjakso, jonka aikana yhtye teki läpimurtonsa, tuli päätökseen viime vuoden lopussa, kun yhtye soitti kauan odotetun keikkansa Helsingin jäähallissa.

Nyt alkamaisillaan on uusi aikakausi, mihin yhtye valmistautui järjestämällä itselleen alkuvuoteen tarkoituksella rauhallisemman ajanjakson. Samalla se piti hiljaiseloa myös sosiaalisessa mediassa.

– Emme missään nimessä lopettaneet työntekoa, mutta teimme hommia enemmän kulisseissa. Olemme kirjoittaneet biisejä, käyneet kuvaamassa musavideota ja valmistautuneet siihen, että kohta täytyy taas painaa, bändin laulaja Niko Moilanen kertoo.

Vuoden ensimmäisellä viikolla yhtyeen jäsenet eivät nähneet toisiaan ollenkaan, mutta puhelinten välityksellä he pitivät silloinkin yhteyttä. Musiikkivideon käsikirjoittamisesta, aikataulujen suunnittelusta ja muista käytännön töistä huolimatta kuusikko ehti ottaa hieman aikaa myös itselleen.

– Kävin pohjoisessa ajelemassa moottorikelkalla ja nauttimassa tunturielämästä, toinen laulaja Joel Hokka kertoo lomastaan.

Nuorempana Joel pelasi jääkiekkoa, ja vielä nykyäänkin hän käy mielellään ulkojäillä – jos töiltään ehtii.

– Hankin juuri itselleni uudet luistimet. Mutta harmi kun sille ei ole kunnolla aikaa. Koko ajan pitäisi olla chatin päässä tai haastattelua antamassa, joten ikinä ei pääse irtoamaan kunnolla.

Blind Channelin jäsenet ovat suunnitelleet tulevaisuuttaan jo melko pitkälle, mutta he eivät vielä suostu paljastamaan suunnitelmiaan kovin tarkasti.

Blind Channelin tavoitteena on menestyä myös Yhdysvalloissa

Helmikuun lopussa fanien odotus palkittiin, kun Blind Channel julkaisi uuden ”Flatline”-nimisen kappaleen. Jo uuden aikakauden ensimmäinen biisi paljastaa, mihin suuntaan bändi haluaa tekemistään tulevaisuudessa viedä.

– On aika laittaa vaihdetta isommalle. Poikamaisuus on nyt poissa, ja haluamme jatkossa tehdä tietyllä asteella katu-uskottavampaa musiikkia, laulajat tiivistävät.

Nykyään yhtye miettii jo kappaleita tehdessään sitä, millainen niiden lavashow tulee olemaan. Viime syksynä Blind Channel vietti kolme viikkoa Yhdysvalloissa kirjoittamassa uutta musiikkia. Paikalliset musiikkialan ammattilaiset auttoivat muun muassa sanoitusten hiomisessa, sillä englantia äidinkielenään puhuvat ovat Nikon ja Joelin mukaan paljon tarkempia siinä, mitä kappaleissa sanotaan.

Vaikka yhtyeen tavoitteena on menestyä myös valtameren toisella puolella, suomalaisuus on sille voimavara, josta se haluaa pitää jatkossakin kiinni. Suomalaisten elämäntavat kiinnostavat myös Yhdysvalloissa.

– Onhan se heille kiehtovaa, kun melkein napapiiriltä tulee tällainen bändi, joka tekee outoa, raskasta musiikkia, Joel sanoo.

– Meiltä kysytään paljon kaamoksesta, lumesta ja siitä, kuinka kylmää täällä on. Kun olemme kertoneet, he ovat ihmetelleet, miten täällä voi edes asua, Niko jatkaa.

Suomalainen sinnikäs asenne on noussut esiin myös vastoinkäymisten kohdalla. Viime vuosien aikana bändi on joutunut useampaan kertaan huomaamaan, että suunnitelmat voivat muuttua yhtäkkiä ja siitä riippumattomista syistä. Esimerkiksi jäähallikeikka meinasi peruuntua alkuperäisen keikkajärjestäjän mentyä konkurssiin.

– Emme jääneet mököttämään vaan taistelimme vastaan ja päätimme, että toteutamme keikan, vaikka se vaati unettomia öitä ja paljon työtä. Sama asenne meillä on ollut myös silloin, kun muut eivät ole uskoneet meihin, vaikka omasta mielestämme olemme olleet hyvä bändi, Niko pohtii.

Jyrkkä ei yllätyssynttäreille

Maaliskuun alussa Blind Channel keikkaili Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Pohjoismaista matka jatkui Keski-Eurooppaan, sillä yhtye keikkailee koko maaliskuun I Prevail -bändin lämmittelijänä. Huhtikuussa keikat Euroopassa jatkuvat Electric Callboy -yhtyeen matkassa.

Syksyn keikkoja ei vielä ole julkistettu, mutta Joel toivoo, että bändi on kiertueella ainakin lokakuun alussa, jolloin hän täyttää 30 vuotta.

– Rukoilen, että minun ei tarvitse olla Suomessa silloin, jotta kaverini eivät järjestä minulle yllätyssynttäreitä. Vihaan yli kaiken ajatusta siitä. Haluan olla silloin kiertuebussissa ja syödä jotain Doritos-sipsejä ja juoda pillimehua ja itkeä, se on 30-vuotissynttärisuunnitelmani.

Niko puolestaan on sitä mieltä, että jos Joelin toive toteutuu ja synttärit osuvat kiertueen keskelle, niin bändi keksii jotain hänen päänmenokseen.

– Aivan varmasti kehitellään jotain! Niko innostuu.

– Ei, ei, ei! Joel parahtaa.

Mitä Blind Channelin laulajat kaipaavat Suomesta ollessaan ulkomailla? Lue täältä!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti