Joulukuun Koululaista tähdittävät Heinähattu ja Vilttitossu

Ovatko lahjaideat loppumassa kesken? Ei hätää, sillä joulukuun Koululaisessa vinkataan muun muassa joululahjaideoita.

Joulukuun Koululaisen kannessa ovat Eedla (vas.) ja Klaara Höglund. Eedla on Heinähattu ja Klaara Vilttitossu ensi vuonna ilmestyvässä Heinähattu, Vilttitossu ja kana -elokuvassa.

Millaista on näytellä sisaruksia elokuvassa oikean elämän sisaruksen kanssa? Vuoden viimeisessä Koululaisessa se selviää, kun Eedla ja Klaara Höglund kertovat meille 16.2.2024 ensi-iltansa saavan Heinähattu, Vilttitossu ja kana -elokuvan kuvauksista. Salolaiset sisarukset päätyivät rooleihin sattumalta yhdessä. Jutusta selviää myös, miten Eedlan ja Klaaran sisarussuhde poikkeaa Heinähatun ja Vilttitossun väleistä ja millaisia vastanäyttelijöitä kanat olivat.

Stara-palstan valtaa tällä kertaa sisällöntuottaja Samuel Chime. Yhdessä Bakari Diarran kanssa he seikkailivat Amazing Race Suomi -kilpailussa ja tulivat koko kilpailun neljänneksi. Jutussa Samuel kertoo, miltä tuntuu syödä tarantella. Lisäksi hän kuvailee itseään herkäksi alakoululaiseksi ja jutusta selviää, miksi.

Reportaasissa seikkailemme Korkeasaaren eläintarhassa. Moni ei vieläkään tiedä, että eläintarhassa voi vierailla vuoden ympäri. Tutustuimme yhdessä Luontoliiton ja Koululaisen toimittajien Ossianin, Sofian ja Linnean kanssa eläintarhan ympäristökasvattajan Teron johdolla talviseen puistoon ja talvea viettäviin eläimiin.

Jos joululahjaideat alkavat olla lopussa, kannattaa tarttua lehteen ja lukea Kokkikerho-palsta, sillä mikä olisikaan parempi lahjaidea kuin maukkaat keksit. Lahjan kylkeen voit askarrella pongahtavan joulukortin, johon ohjeet löytyvät Askartelu-palstalta. Pelit-palstalla kerrotaan vuoden parhaista lautapeleistä, joten mikäli syötävä lahja ei houkuttele, lautapeli voi olla mainio vaihtoehto.

Vuoden 2023 Reilu luokka -kilpailu on nyt saatu päätökseen, ja myös kolmannen tehtävän suoritukset olivat uskomattoman hienoja. Kiitos jokaiselle osallistuneelle luokalle! Valinta oli vaikea, mutta tuomaristo sai lopulta valittua kaikkien joukosta voittajat. Niihin voi tutustua paperilehden lisäksi myös täällä. Koko kisan voittaja eli Suomen reiluin luokka vuosimallia 2023 julkaistaan heti ensi vuoden ensimmäisessä numerossa.

Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille lukijoillemme! Taas kerran olemme yhdessä teidän kansanne saaneet aikaan 12 upeaa numeroa Koululaista. Hyvää joulua ja iloista uutta vuotta!

Koululainen 12/2023 ilmestyy 13.12.

Kommentit

Oma kommentti