Reilu luokka -kisa: Matkoja 100-vuotiaaseen Suomeen

Reilu luokka -kilpailun toisessa tehtävässä seikkailtiin niin nykyajassa kuin menneisyydessäkin. Voittajaksi valittiin valokuvanäyttely Lapinjärveltä.

Lapinjärven Kirkonkylän koulun 2. lk valokuvanäyttelyn satoa

Lapinjärven Kirkonkylän oppilaat ovat pukeutuneet historiallisiksi henkilöiksi: Ester Helenius, tyttö kansallispuvussa ja Magnus Enckell.

Koululaisen tämän vuotinen Reilu luokka -kilpailu on edennyt toiseen vaiheeseensa. Pyysimme osallistujia raportoimaan mielikuvitusseikkailuistaan Suomessa, joka täyttää tänä vuonna 100. Toimitukseen tulvi värikkäitä matkapäiväkirjoja, vaiheikkaita tarinoita ja hauskoja videoita.

Tehtävän voitti Lapinjärven Kirkonkylän koulun 1.–2. luokka. He sukelsivat kotipaikkakunnan ja Suomen menneisyyteen pukeutumalla historiallisiksi merkkihenkilöiksi ja tuntemattomiksi sankareiksi.

– Valokuvanäyttelyä oli hauska tehdä. Oli myös hauska juhlia valmiita töitä, iloita avajaisissa vanhempiemme hämmästyneitä ilmeitä, kun he etsivät meitä valokuvista, luokka kertoo saatekirjeessään.

Tuomariston mielestä hauskuus ja huolellinen valmistautuminen välittyy valokuvista, ja vanhempien kutsuminen näyttelyn avajaisiin ilahdutti erityisesti.

Luokka palkittiin Mauri Kunnaksen Koiramäen Suomen historia -kirjoilla.

Lapinjärven Kirkonkylän koulun 2. lk valokuvanäyttelyn satoa

Metalliseppä Göran Boije

Kunniamainintoja videoille

Tuomaristo halusi jakaa myös kunniamainintoja kolmelle ansiokkaalle työlle, jotka olivat tällä kertaa kaikki videoita.

Helsingin Tehtaankadun ala-asteen 4 A:n videon kaksi päähenkilöä saavat käsiinsä teleport-laitteen, jonka avulla he siirtyvät merkittäviin paikkoihin tapaamaan historiallisia henkilöitä. Koossa pysyvän tarinan ja ansiokkaan näyttelijätyön lisäksi luokka on loihtinut näistä paikoista hienoja taideteoksia, jotka toimivat videolla rekvisiittana.

Inarin koulun inarinsaamen 3.–6.-luokkalaisten sarjakuvamainen video vie katsojan menneisyyteen Suomen kansallisperhosen, paatsamansinisiiven, kyydissä. Video on tekstitetty sekä saameksi että suomeksi. Tuomaristo kiittää luokkaa kekseliäästä toteutuksesta ja kurkistuksesta Inarin historiaan.

Ensimmäinen syksy on ekaluokkalaisille ja opettajillekin usein voimia vievää aikaa, kun luokka vasta totuttelee koululaisten elämään. Siksi tuomariston mieltä lämmitti kovasti Virojoen ykkösluokan panos Reilu luokka -kilpailuun. Luokka esittelee videolla Suomi 100 -junan, joka tuksuttaa luokan seinällä ja kuljettaa suomalaisia asioita. Mukaan mahtuu useampikin Antti Tuisku ja Robin, mutta myös paljon muun muassa luonnonihmeitä, ruokia ja liehuvia lippuja.

Monista kilpailutöistä välittyi yhdessä tekemisen ilo. Kiitos kaikille osallistujille elämyksellisistä retkistä 100-vuotiaaseen Suomeen!

Kolmannen tehtävän voittaja julkistetaan numerossa 13/2017. Suomen Reiluin luokka esitellään numerossa 14/2017.

Kommentit

Oma kommentti