Tänään vietettävä vohvelipäivä on saanut alkunsa naapurimaassamme Ruotsissa, mutta me Koululaisen toimituksessa kannatamme jokaista herkuille omistettua päivää. Nyt siis vohvelirauta kuumaksi ja taikinan tekoon!
Jos kotoasi ei löydy vohvelirautaa, maistele vaikkapa herkullista pannukakkua.
Vohvelitaikina
5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
75 g margariinia tai voita
½ tl suolaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
Tee näin:
1. Sulata voi kattilassa.
2. Mittaa leivontakulhoon maito, suola, sokeri ja kananmunat. Sekoita vispilällä tasaiseksi.
3. Lisää kulhoon voi. Sekoita.
4. Lisää jauhot samalla sekoittaen. Sekoita vohvelitaikina tasaiseksi nopeasti vispaten.
Vohveleiden paistaminen
1. Laita vohvelirauta kuumenemaan. Voitele pullasudilla vohveliraudan pintaan hieman voita.
2. Kaada hieman alle desilitra taikinaa vohveliraudalle. Laita kansi kiinni ja anna paistua.
3. Valmiin vohvelin tunnistat kauniin kullanruskeasta sävystä.
Kutsu kaverit kylään ja täyttäkää vohvelit mielikuvituksellisesti! Makeiden hillo-, kermavaahto- tai jäätelövohvelien lisäksi kannattaa kokeilla suolaisia vohvelitäytteitä. Testaa esimerkiksi fetan, tuorejuuston ja kirsikkatomaattien maukasta liittoa.
Suolaisten täytteiden ansiosta vohveleita jaksaa syödä ruotsalaiseen tapaan vaikka päivän jokaisella aterialla!
Lähde: Pienten kokkien keittokirja, Gummerus (2016).
Testaa myös: Maukas kasvispiirakka
Testaa myös: Ihanat muffinit ja ohukaiset
Kommentit
Oma kommentti