Blind Channel jää tauolle vuoden 2024 jälkeen

Blind Channel jää tauolle vuoden 2024 jälkeen määrittelemättömäksi ajaksi. Toukokuussa bändin jäsenet kertoivat Koululaiselle, että intohimo tekemiseen on bändille tärkein juttu.

Blind Channel jää tauolle. Kuvassa bändi esiintyy Ilosaarirockissa. Joonas soittaa kitaraa ja Joel laulaa.

Blind Channel esiintymässä Ilosaarirockin päälavalla heinäkuussa 2024.

Blind Channel jää tauolle, selviää bändin sosiaalisessa mediassaan julkaistusta tiedotteesta. Tauko alkaa vuoden 2024 jälkeen ja kestää määrittelemättömän ajan.

– Olemme kokeneet viimeisen neljän vuoden aikana enemmän kuin olisimme ikinä voineet haaveilla, yhtyeen tiedote alkaa.

Tiedotteessa bändi kertoo, että kahden studioalbumin ja 300 maailmanlaajuisen keikan jälkeen heidän on aika sammuttaa kynttilä ennen kuin se palaa loppuun molemmasta päästä.

– On aika ottaa askel taaksepäin valokeilasta, jotta voimme pohtia, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, tiedotteessa kerrotaan.

Faneille bändillä on kuitenkin myös hyviä uutisia: bändin taival on onneksi dokumentoitu. Joulukuussa Ylellä nähdään Blind Channelista kertova After Dark Side -dokumenttisarja, joka on rehellinen katsaus bändin villeimpiin vuosiin.

– Nöyrimmät kiitoksemme faneillemme kaikesta tuestanne vuosien varrella. Mikä matka tämä onkaan tähän asti ollut, tiedote päättyy.

Blind Channel perustettiin vuonna 2013

Blind Channel on ollut Koululaisen haastateltavana useita kertoja. Vuonna 2021 bändi tähditti vuoden viimeisen Koululaisen kantta.

– Laulaja Joel Hokka perusti bändin lukioaikoinaan vuonna 2013, jutussa kerrotaan.

Yhtyeen alkuperäisiä jäseneitä ovat Joelin lisäksi Niko Moilanen, Joonas Porko, Tommi Lalli ja Olli Matela. Vuonna 2021 bändi täydentyi kuudennella jäsenellä, kun Aleksi Kaunisvesi tuli mukaan bändiin.

– Emme olleet harkinneet uutta jäsentä, mutta kemiamme kohtasivat ja Aleksi oli kuin ”puuttuva palanen”, joten aloimme kosiskella häntä varsinaiseksi jäseneksemme, bändin jäsenet kertoivat Koululaiselle.

Blind Channel on saanut kokea taipaleensa aikana paljon, myös vuoden 2020 koronapandemian. Keväällä 2020 bändi palasi Eurooppaa kiertämästä, aikoi olla Suomessa vain levyjulkaisun ajan ja palata sitten taas kiertueelle. Sitten koronapandemia muutti suunnitelmat.

– Se oli epätoivoinen hetki, sillä olimme seitsemän vuotta rakentaneet tuota ”momentumia”, Niko kertoi haastattelussa.

Musiikin tekeminen kuitenkin jatkui, ja Joonas ehdotti Uuden Musiikin Kilpailu UMK:hon osallistumista. Lopulta bändi voitti kilpailun kappaleellaan Dark Side ja edusti menestyksekkäästi Suomea Euroviisuissa. Samalla bändi nousi Suomessa suureen suosioon.

Blind Channelin jäsenet pukeutuneena mustaan ja tausta on pinkki.

Blind Channel Koululaisen kuvauksissa vuonna 2021.

Menestyksen taustalla on kova työ

Vuonna 2021 bändi kertoi Koululaiselle, että heidän menestyksensä taustalla ei ole tuuri vaan sinnikäs työnteko.

– Suurten levy-yhtiöiden edustajat sanoivat meille ihan suoraan, että jos haluamme levytyssopimuksen, meidän pitäisi muuttaa tyyliämme ja vaihtaa kieli suomeksi, Niko muisteli jutussa.

Blind Channel ei lannistunut kommenteista. Sinnikkyys kannatti, sillä bändi todella menestyi tekemällä omaa juttua.

Vuonna 2023 bändi puhui Koululaisen haastattelussa lisää sinnikkyydestään.

– Tämä ajanjakso, jonka aikana yhtye teki läpimurtonsa, tuli päätökseen viime vuoden lopussa, kun yhtye soitti kauan odotetun keikkansa Helsingin jäähallissa, jutussa kerrotaan.

Alkuvuoden 2023 rauhallisemman jakson jälkeen bändi julkaisi Flatline-kappaleen, jolla se myös paljasti, mihin suuntaan bändin tekeminen tulee kehittymään.

– On aika laittaa vaihdetta isommalle. Poikamaisuus on nyt poissa, ja haluamme jatkossa tehdä tietyllä asteella katu-uskottavampaa musiikkia, Joel ja Niko kertoivat Koululaiselle.

Jutussa kerrotaan, että bändin suomalainen sinnikäs asenne on auttanut etenkin vastoinkäymisten kohdalla. Esimerkiksi Helsingin jäähallikeikka meinasi aikanaan peruuntua, koska alkuperäinen keikkajärjestäjä meni konkurssiin.

– Emme jääneet mököttämään vaan taistelimme vastaan ja päätimme, että toteutamme keikan, vaikka se vaati unettomia öitä ja paljon työtä. Sama asenne meillä on ollut myös silloin, kun muut eivät ole uskoneet meihin, vaikka omasta mielestämme olemme olleet hyvä bändi, Niko pohti jutussa.

Blind Channel: ”Jos intohimon menettää, tässä ei ole mitään järkeä”

Viimeisimmän kerran Blind Channel on ollut Koululaisen haastattelussa tämän vuoden keväällä, kun bändi loisti toukokuun numeron kannessa.

Jutussa Niko ja Joonas kertoivat, että bändin suuri voimavara on ollut juurikin heidän ystävyytensä, sillä jäsenet ovat tunteneet toinen toisensa jo pienestä asti.

– En tykkää siitä, kun sanotaan ”älä ikinä perusta bändiä kavereidesi kanssa”, koska kenen kanssa se sitten pitäisi perustaa? Niko totesi haastattelussa.

Jutussa Blind Channel -jäsenet pohtivat myös sitä, mikä voisi kieliä siitä, että bändin on aika pitää taukoa tekemisistään.

– Jos intohimon menettää, tässä ei ole mitään järkeä, Niko ja Joonas sanoivat Koululaiselle.

Haastattelussa he kertoivat, että intohimo mitataan sillä, kun joutuu jäämään paitsi juhannuksista, jouluista ja muista merkkipäivistä keikkojen takia.

Blind Channel jää tauolle, mutta Koululainen kerkesi haastatella kuvassa olevat Nikon ja Joonaksen vielä toukokuussa 2024. Jäsenillä on päällä mustaa ja tausta on turkoosi.

Blind Channelin Joonas ja Niko Koululaisen kuvauksissa keväällä 2024.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti