Muut tytöt eivät hyväksy, että minulla on kaverina poika

Olen tyttö ja minulla on kaveri, joka on poika. Muut tytöt eivät ole hyväksyneet sitä. En ole kyseisen pojan kanssa missään suhteessa.

Tosi ikävä kuulla, että muilla tytöillä on vaikeuksia hyväksyä se, että sinulla on ystävänä poika. Toivottavasti pidät kiinni ystävästäsi. Ystävyys ei ole kiinni sukupuolesta, ihonväristä tai muistakaan vastaavista asioista, vaan siitä, miten kaksi ihmistä tulee toimeen keskenään. Iloitse ystävästäsi ja siitä, että teillä on toisenne.

Tytöt, joille asia ei ole ok, eivät ole kovin hyviä ystäviä. Ystävyyteen kuuluu se, että hyväksyy jokaisen ainutlaatuisuuden ja erilaisuuden. Senkin, että ystävällä on myös muita ystäviä.

Kerro tytöille, että tämä ystäväsi on sinulle tärkeä. Kerro heille myös, että heidän suhtautumisensa sinuun ja ystävääsi tuntuu kurjalta ja toivoisit heidän arvostavan ystävyyttänne.

Tavallaan on aika hassua ja surullistakin, että tytön ja pojan välistä ystävyyttä tarkastellaan helposti mainitsemasi suhteen kautta. Tunnen paljon lapsia ja aikuisia, joiden parhaat ystävät ovat eri sukupuolta kuin he itse ovat. Minun parhaat ystäväni lapsena ja nuorena olivat poikia.

Välillä jouduin asiaa selittelemään, mutta yhtäkään ystävääni en olisi antanut pois tai vaihtanut tyhmien ennakkoluulojen vuoksi. Yhdessä ystävieni kanssa sain kokea monta unohtumatonta kokemusta ja heidän kanssaan kasvaa minuksi. Moni juttu, jota teimme lapsina, naurattaa minua yhä.

Muita helppisvastauksia:
Puutun aina toisten riitoihin

Riitaa kavereiden kanssa

Helppis-palstan kysymyksiin vastaa erikoissairaanhoitaja Susanna Ruuhilahti. Lähetä kysymyksesi nettilomakkeella tai postitse osoitteeseen Otavamedia, Koululainen, Helppis, 00002 Helsinki.

Kaikkia lehdessä julkaistuja vastauksia ei välttämättä julkaista netissä.

Avainsanat

Kommentit

Hei! Olen miettinyt miten saisin kaverini hyväksymään sen että minulla on poika puolisia kavereita, kun olen jutellut pojille kaverini on tullut kysymään miksi juttelen pojille.

Mulla lähes sama juttu. Tytöille ok, mutta pojat väittelee että haluttais pussata vaikka näin ei ole.

Oma kommentti