Musamakuni ärsyttää muita

Lauri Tähkä

Lauri Tähkä jakaa mielipiteitä.

Tykkäsin pienenä kuunnella Lauri Tähkää ja nyt minua kiusataan siitä. Mitä teen?
Kiusattu

Ihan aluksi on pakko sanoa, että on todella tyhmää kiusata ketään musiikin vuoksi, jota joku kuuntelee. Tämä kertoo paljon enemmän kiusaajista kuin kiusatusta. Älä välitä kiusaajista. Lauri Tähkä on loistava suomalainen artisti. Musiikkimakuun liittyvistä asioista ei kannata kiistellä eikä todellakaan ketään kiusata. Tätä vastausta sinulle kirjoittaessani taustalla soi Tähkän ”Sinun täytyy luokseni tulla”.

Mikäli kiusaaminen jatkuu edelleen, toivon sinun kertovan asiasta vanhemmillesi, ja mikäli kiusaaminen tapahtuu koulussa, kerro asiasta opettajallesi. Olen kuullut monia tarinoita siitä, miten musiikkimaku saattaa johtaa kiusaamiseen. Älä luovu musiikista, joka tuottaa sinulle iloa.

Kerrot kyseessä olevan musiikin, jota kuuntelit pienenä. Toivottavasti sinulla on hyvä ystävä, jonka kanssa voisit muistella noita aikoja, jolloin kuuntelit Lauri Tähkää. Muistatko, miksi pidit hänen musiikistaan ja millaiseksi se olosi sai? Kuuntele jokin kappale, josta pidit kovasti pienempänä ja katso millaisen olon kappale saa aikaan nykyhetkessä. Minä en luopuisi mistään hinnasta bändeistä tai musiikista, jota lapsena kuuntelin. Ne kuljettavat mukanaan muistoa minusta ja ajasta, jossa elin. Jos ystäväsi eivät tiedä, että sinua kiusataan, kerro heille. Saatatte löytää hyviä ratkaisuja asioihin yhdessä. Mikäli he tietävät jo asiasta, pyydä heiltä tukea. Kiusaamiseen voi puuttua siten, että isompi porukka käskee kiusaajaa lopettamaan kiusaamisen. Yksittäinen kiusaaja ei myöskään yleensä kiusaa ihmistä, jolla on muita ympärillään.

Aikuisten tuki kiusaamisen lopettamisessa on tärkeää, sillä he osaavat toimia tilanteissa siten, ettei kiusaamista esiinny.

Muita helppisvastauksia:
Puutun aina toisten riitoihin

Riitaa kavereiden kanssa
Kaverina poika

Helppis-palstan kysymyksiin vastaa erikoissairaanhoitaja Susanna Ruuhilahti. Lähetä kysymyksesi nettilomakkeella tai postitse osoitteeseen Otavamedia, Koululainen, Helppis, 00002 Helsinki.

Kaikkia lehdessä julkaistuja vastauksia ei välttämättä julkaista netissä.

Avainsanat

Kommentit

Mä fanitan Jojo siwa ja mua kiusattiin siitä mut kerroin vanhemmilleni.

Oma kommentti