Tubettaja Daniel Ahola: ”Olen löytänyt ammatin, jossa pääsen tekemään kaikkea, mitä elämältä haluan”

Tubeura on vienyt Daniel Aholan autiosaarelle keskelle merta ja leikkimään piilosta alueena koko Suomi. Ideat videoihin syntyvät kokeilunhaluisuudesta.

Miten aloitit tubettamisen, Daniel Ahola?

Olen aloittanut kaksi kertaa. Ensimmäisen videoni latasin vuonna 2015, ja siinä kävimme kavereideni kanssa uimassa. Vanhin kanavallani yhä oleva video on vuodelta 2016, jolloin lähdin armeijan jälkeen liftaamaan ilman rahaa ja kuvasin siitä vlogeja. Vasta pari vuotta sitten aloin pitää itseni tubettajana. Sitä ennen olin tehnyt videoita vain huvin vuoksi.

Mistä saat ideat videoihisi?

Ne kumpuavat oudoista fantasioistani, sillä haluan kokea mahdollisimman paljon asioita. Olen syntynyt maaseudulla, eikä lapsuudessani ollut älypuhelimia, joten tylsyys oli paras ruokkija luovuudelle. Sitä kautta minusta on tullut kokeilunhaluinen.

Kauanko käytät aikaa yhden videon tekemiseen?

Tammikuussa julkaistulla isoimmalla videollani vietän kolmen vaikuttajan kanssa 100 tuntia autiolla saarella keskellä Intian valtamerta varusteinamme vain vettä ja aurinkorasvaa. Tuon videon tekemiseen kului yhteensä tuhansia tunteja. Jo videon suunnitteluun meni viime kesänä monta päivää. Ensin rekrysin sinne kaverit. Sitten etsin paikan, jonne pääsisimme ja jossa ei olisi esimerkiksi vaarallisia eläimiä. Matkoihin kului 20 tuntia, ja vietimme kohteessa 10 päivää. Lisäksi editoin videota 200 tuntia.

Kanavani suosituimmalla videolla leikimme piilohippaa koko Suomen alueella. Silloin videoideasta oli kulunut alle vuorokausi, kun olin jo saanut mukaani neljä kahden henkilön joukkuetta ja lähdimme kuvaamaan.

Millainen pomo Roni Back oli?

Työskentelin 1,5 vuotta Ronille tuottajana, mutta tuntuu oudolta puhua hänestä pomona, sillä en ollut työsuhteessa vaan tein töitä yrittäjänä. Näen meidät kollegoina, jotka tuottivat yhdessä sisältöä. Roni on uskomaton tyyppi ja maailman parasta seuraa, ja meillä oli todella hauskaa koko sen ajan. Olemme yhä kavereita, ja nykyäänkin on kiva näkyä hänen videoillaan.

Lue lisää: Roni Back: ”Vauvaa ei tulla näkemään videoilla”

Mikä tubettamisessa on parasta?

Ihan kaikki! Olen löytänyt ammatin, jossa pääsen tekemään kaikkea, mitä elämältä haluan. Lapsena ammatinvalinta ahdisti minua, sillä en kokenut, että olisin sopinut jonkin tietyn ammatin ”lokeroon”. Tiesin ainoastaan sen, että haluan tehdä jotain, missä pääsen matkustelemaan.

Millainen olit koulussa, Daniel Ahola?

Alakoulussa olin kiltti ja ujo ja sain hymypoikapatsaan ja käyttäytymismitalin! Yläkoulussa tulin ulos kuorestani ja sain kavereita. Minun oli vaikea motivoida itseäni oppimiseen, joten keskityin kavereiden kanssa olemiseen. En ollut paras oppilas, mutta sain pidettyä arvosanojeni keskiarvon seiskassa. Lempiaineitani olivat liikunta ja puutyöt. Kasilla rakensin itselleni 180 senttimetriä leveän sängyn.

Mitä teet, kun et tee videoita?

Urheilen sekä vietän aikaa kavereideni ja tyttöystäväni kanssa. Yleensä katson paljon myös leffoja ja sarjoja, mutta tänä vuonna minulla ja tyttöystävälläni on sellainen haaste, että emme saa katsoa yhtäkään leffaa tai sarjaa tai somesta muita kuin omia videoitamme. Haaste on alkanut hyvin, joten uskon että onnistumme – tästäkin on totta kai tulossa video.

Daniel Ahola katsoo ohi kameran. Hänellä on reppu selässään.

Daniel Ahola

  • Kuka: 26-vuotias tubettaja.
  • Mistä: Kotoisin Liedosta, asuu nykyään Turussa.
  • Ura: Tunnettu erityisesti haastevideoista ja reissuvlogeista. Youtubessa hänellä on yli 120 000 tilaajaa.
  • Some: Youtube @Daniel Ahola, Instagram ja Tiktok @danielaleksis

Juttu on julkaistu Koululainen 2/2023 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti