Roni Back: ”Vauvaa ei tulla näkemään videoilla”

Tuben supertähti Roni Back on ilahduttanut katsojiaan jo kymmenen vuoden ajan. Sen kunniaksi lukijamme esittivät Ronille kymmenen tiukkaa kysymystä.

Roni Back saa vauvan tammikuussa.

Koululaisen lukijat esittivät kymmenen tiukkaa kysymystä kymmenvuotista tubeuraansa juhlistavalle suosikkitubettajalle. Roni Back ei häkeltynyt edes Blind Channel -kysymyksestä, mutta sen hän lupaa, että vauvaa ei tulla näkemään videoilla.

1. Kuinka paljon olet käyttänyt töihin aikaa kymmenen vuoden aikana?

– Lyhyt ja ytimekäs vastaus on, että liikaa. Kesästä 2016 lähtien olen tehnyt Youtubea täyspäiväisesti. Pitkään vain elin ja hengitin videoita. Vasta viimeisimpinä vuosina olen oppinut pitämään jonkinmoisia taukoja, mutta ensi lauantainakin olen menossa kuvaamaan kahta videota. Luova ala ei aina katso päivämääriä.

2. Mikä sai sinut aloittamaan tubettamisen?

– Tykkäsin esiintyä, mutta en uskaltanut tehdä sitä oikeassa elämässä. Minua jänskätti tosi paljon esiintyminen, mutta Youtubessa sain esiintyä vain omalla äänelläni, kun tein pelivideoita, joiden päälle puhuin.

3. Mikä on lempiasiasi tubettamisessa?

– Se, että voin kokeilla kaikenlaista, mitä ei normaalisti tule koettua. Viime videoilla olen esimerkiksi yöpynyt luksuspuumajassa ja ensi viikolla menen leikkimään piilosta Helsingin keskustaan.

4. Mikä on kivoin video kanavallasi omasta mielestäsi?

– Kyllä se on varmaan sadan euron budjetilla tehty Harry Potter -leffa. Videolla esitän ensimmäisen Harry Potter -elokuvan niin, että olen joka ikinen hahmo siinä elokuvassa. Minusta se on tosi hauska ja luova video, jossa pääsin näyttelemään, vaikken sitä oikein osaa.

5. Inhottavin video, minkä olet ikinä kuvannut?

– Joskus aikoinaan lupasin katsojilleni, että jos saan puoli miljoonaa tilaajaa, teen videon, jossa pelaan 24 tuntia Minecraftia. Se ei ollutkaan hyvä idea. Kesti päiviä palautua pelimaratonista, henkinen rasitus oli niin suurta. Olisi kivaa keksiä joku uusi lupaus katsojilleni, mutta koskaan enää en aio pelata jotain peliä 24 tuntia putkeen.

6. Ketkä ovat auttaneet sinua uralla eteenpäin?

– Kaverini ovat aina olleet tukena, vaikka joskus olen tehnyt tosi paljon hommia enkä ole päässyt näkemään heitä tarpeeksi usein. Kaverini ovat kuitenkin ymmärtäneet tämän. Heille olen edelleen se sama Roni kuin 10 vuotta sitten.

7. Tuleeko veljeäsi Mikeä näkymään enää videoillasi?

Mikelle kuuluu erittäin hyvää, hän auttaa nykyään minua tekemään videoita vähän niin kuin tuottajana ja tekee myös omaa musiikkia, mutta videoilla hän ei enää esiinny. Mike aloitti tubessa niin nuorena ja kävi läpi koko tubeuran niin nopeasti, että nyt hän haluaa antaa itsellensä aikaa kokeilla muita juttuja. Juuri ilmestyneessä kirjassani Matkani somen huipulle juttelen Miken kanssa lisää.

8. Oliko sinulla toiveammattia ennen kuin sinusta tuli tubettaja?

– Aluksi minusta piti tulla lääkäri, mutten ollut tarpeeksi fiksu. Sitten minusta piti tulla kännykkäpelien koodaja, sen jälkeen pankkiiri. No, minusta tuli tubettaja.

9. Mielipiteesi Blind Channelistä?

– Pyysin keväällä bändiä pelaamaan minun joukkueeseeni, kun meillä oli Roni Back vs. Niko ja Santtu -jääkiekko-ottelu. Valitettavasti heillä oli juuri silloin Amerikan-kiertue käynnissä, joten he eivät päässeet. Kutsu on edelleen voimassa, toivotaan että edes joku bändistä pääsisi ensi keväänä meidän joukkueeseemme pelaamaan.

10 Aiotko hankkia lemmikin?

– En. Jos kaikki menee hyvin, meille on tulossa tammikuussa vauva. Se antaa kyllä uutta ajatusta kaikkeen, kun tietää, että elämä tulee varmasti olemaan ihan erilaista mutta eri tavalla ihanaa. Mutta vauvaa ei tulla näkemään videoilla – ehkä sitten, kun hän on 18-vuotias.

 

Roni Back

  • Kuka: tubettaja
  • Ikä: 28 vuotta
  • Ajankohtaista: Roni Backin teos Matkani somen huipulle (Otava) ilmestyi lokakuussa.
  • Youtube: Roni Back

Juttu on julkaistu Koululainen 10/22 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti