Into-koira oli mukana Etelä-Suomen vapaa-ajankalastajapiirin järjestämällä kuhaleirillä kesällä 2014.

Kesäleirivinkkejä – muista ilmoittautua ajoissa

Oletko menossa jollekin leirille ensi kesänä? Monien kesäleirien ilmoittautumiset ovat jo alkaneet, joten toimi nopeasti, jotta unelmien leiripaikka ei mene sivu suun.

Kesäleirejä on kahdenlaisia: leiri voi olla päiväleiri, jolta palataan illaksi kotiin nukkumaan, tai sellainen, jolla myös yövytään. Pituudet vaihtelevat yhden päivän elämyksestä jopa kahden viikon rupeamiin. Hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä useisiin satoihin euroihin.

Leirivalikoima on huikea: jokaiselle löytyy jotakin. Poimimme alle joitain tärppejä, jotka voivat toimia inspiraationa omaa unelmaleiriä kotipaikkakunnalta etsiessä.

Kiinnostaako erilainen kesäleiri? Vuohileiri on mainio kokemus.

Kelpaisinko leirikaveriksesi?

Eläimistä tykkäävälle

Eläinleirejä löytyy joka lähtöön. Vuohileiri Mikkelissä on jo täynnä: leirillä hoidetaan vuohia, harrastetaan niiden kanssa agilitya ja tietysti opitaan paljon näistä lystikkäistä sorkkaeläimistä.  Maaseudun eläimistä kiinnostuneille löytyy kuitenkin muitakin vaihtoehtoja: esimerkiksi pääkaupungin kupeessa Hennolassa järjestetään erimittaisia eläinleirejä, ja 4H-yhdistykset tarjoavat jäsenilleen eläinleirejä ympäri Suomen. Googlaa: eläinleiri, maatilaleiri.

Hevosista pitäville on tarjolle paljon erilaisia leirejä ympäri Suomen. Toisilla leireillä vasta totutellaan olemaan hevosten kanssa, toisilla taas pitkään harrastaneet ratsastajat pääsevät harjaannuttamaan taitojaan. Leiritiedot kannattaa lukea tarkkaan, jotta ilmoittautuu varmasti itselleen sopivalle leirille. Googlaa: hevosleiri, ratsastusleiri.

Tiesitkö, että myös keppihevosharrastajille on omia leirejä? Esimerkiksi Helsingissä tällaisia järjestää 4H-yhdistys, Huittisissa Huittisten ratsastuskeskus, Hyrynsalmella Seijan Ratsutalli ja Tampereen kupeessa Kangasalan ratsastuskoulu. Googlaa: keppihevosleiri, kepparileiri.

Ympäri Suomea järjestetään myös koiraleirejä, joille voi ottaa oman lemmikin mukaan. Tällaisia ovat esimerkiksi Koirakoulu Haun leirit Pakaalla ja Erilainen koiraleiri Pornaisissa, jolla saa oman koiran puuttuessa lainakoiran leirin ajaksi. Googlaa: koiraleiri.

Helsingin Korkeasaaren kesäleirit sopivat kaikille luonnosta kiinnostuneille. Myös Luonto-Liiton leireillä liikutaan luonnossa. Linnanmäen kupeessa oleva Sealife sen sijaan järjestää leirejä erityisesti merenelävistä pitäville.

Kesäleiri on monelle kesän kohokohta.

Miten olisi vauhdikas parkour-leiri kaupungissa?

Vauhtia kaipaavalle

Liikunnasta ja urheilusta pitävät eivät jää ilman leiriä. Miltä kuulostaisi sporttileiri yhdessä JVG:n kanssa? Luvassa on muun muassa selfiesuunnistusta, kiipeilyä ja paintballia. Muita erilaisia urheiluleirejä pesäpallosta yleisurheiluun järjestetään ympäri Suomen.  Googlaa: urheiluleiri, liikuntaleiri. Vesipetojen kannattaa googlata: uintileiri.  

Katulajeille kuten parkourille ja skeittaukselle löytyy omat leirinsä. Helsingin Parkourakatemian leireillä parkouriin yhdistetään sirkusta. Oulun kiipeilykeskuksen kiipeilyleirillä parin kerran kiipeilykokemus on eduksi. Googlaa: parkourleiri, skeittileiri, kiipeilyleiri.

Tiedettä, taidetta ja seikkailuja

Rauhallisemmasta menosta pitävälle voi sopia Heurekan tiedeleiri Tikkurilassa. Tampereen suunnalla asuvien kannattaa pitää silmällä Mad Sciencen tarjontaa: tekemistä löytyy niin keksijöille kuin lapsineroillekin. Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu järjestää esimerkiksi majanrakennus-, pienoismalli- ja taideleirejä Helsingissä ja Espooossa. Googlaa: tiedeleiri, taideleiri.

Entä miltä kuulostaisi seikkailuleiri vaikkapa jollakin saarella? Hangon saaristossa Bengtsårissa harrastetaan uintia, saunomista, maastoleikkejä, melontaa, pelejä, kisailuja, partiotaitoja ja luonnossa liikkumista. Lomamatka Outolaan starttaa pääkaupungista. Googlaa: seikkailuleiri.

Oma kotikaupunkisi tai seurakuntasi saattaa hyvinkin järjestää myös perinteisiä kesäleirejä, joilla puuhataan laidasta laitaan kaikkea kesäistä ja mukavaa. Näiden leirien hyvä puoli on usein harrastusleirejä halvempi hinta.

Oletko sinä löytänyt kiinnostavia leirejä? Kommentoi!

Lue myös: Leirimokat – Purkkaa pöksyissä ja muurahaisia kintuissa

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti