Koululaisen tet-harjoittelija vieraili TTK:n kulisseissa: ”Mainoskatkon aikana piti melkein juosta vessaan”

Kuka tanssija tulee rytmissä pikkiriikkisen perässä? Kuka taas ei laskenut aluksi? Koululainen vieraili TTK:n kulisseissa.

TTK-

Tanssii tähtien kanssa, -ohjelman 16. kausi on jo hyvässä vauhdissa. Kuva: Saku Tiainen.

”Olin seuraamassa Tanssii Tähtien kanssa -kisaa sunnuntaina 1.10.2023. Kun astuin sisään, huomasin ensimmäisenä paikan taianomaisuuden. Paikka näytti paljon pienemmältä kuin televisiossa, mutta samaan aikaan paljon upeammalta. Yleisössä oli jännittynyt tunnelma. Oli hienoa, kun ennen livelähetyksen alkua yleisölle esiteltiin tuomarit, juontajat ja bändi. Hienoa oli myös se, kuinka yleisöä hypetettiin ja valmisteltiin antamaan raikuvat aplodit.

Paikan päällä näin muun muassa Tuure Boeliuksen. Muistan hyvin, kuinka neljän minuutin mainoskatkon aikana piti melkein juosta vessaan ja takaisin, että ehtii paikalleen ennen ohjelman jatkumista.

Paikka näytti paljon pienemmältä kuin televisiossa, mutta samaan aikaan paljon upeammalta.

Kaikki tanssit olivat todella hienoja ja näkyi, kuinka paljon niitä oli harjoiteltu. Illan lempitanssikseni jäi Emma Kimiläisen ja Matti Puron tango. Se oli kaunis ja näytti luontevalta. Upeimmaksi asukokonaisuudeksi jäi mieleen Sointu Borgin aivan upeat laineilla olevat hiukset ja ihana vihreä asu.

TTK:n kulisseissa: Shawn Huff tunnustaa laskeneensa aluksi vain välillä

Ehdin myös jutella Shawn Huffin kanssa. Shawn kertoi tykänneensä kaikista tansseistaan, mutta ehkä eniten tangosta. Helpointa TTK:ssa on kuulemma mukava porukka ja ihana opettaja, joka osaa opettaa hyvin ja ottaa Shawnin urheilutaustan huomioon. Vaikeinta taas on, kun joutuu opettelemaan joka viikko uuden tanssin ja se on enemmän henkistä kamppailua.

Tanssissa ja koripallossa liikutaan aika eri tavalla, joten koripallotaustasta on etua, mutta joissain asioissa myös haastetta. Ekoina viikkoina Shawn veti enemmän fiiliksen pohjalta ja laski vain välillä. Treenisalilla on kuulemma kaikenlaisia tunteita ilmassa, on iloa, surua ja kaikkea siltä väliltä. Shawn kertoi, miten tämä on todella palkitseva kokemus ja ehkä hauskimmat jutut ovat ne, kun lähdetään alkuviikosta opettelemaan uutta tanssia ja miten vaikeaa se silloin on, mutta loppuviikosta se jo sujuu hyvin.

Matti Puro paljastaa: Emma on rytmissä pikkiriikkisen perässä

Vaihdoin myös muutaman sanan Emman ja Matin kanssa. Viidennen jakson tanssi oli luontevampi kuin muut ja pääsi eläytymään ja uppoutumaan tanssin maailmaan. Autourheilu ja urheilutausta ylipäänsä auttaa tanssien harjoittelussa, muun muassa tiedon prosessointiin ja toteutukseen omaan kehoon. Myös asenne ja se, että ei luovuta ja harjoittelee ahkerasti, tulee urheilusta. Helpointa Matille on ollut askeleiden opettaminen Emmalle ja tämä viidennen jakson viikko on ollut yksi helpoimmista, koska pohjatyötä on tehty jo muiden tanssien kanssa.

Toisessa livessä Emmalla jäi korko mekkoon kiinni.

Haastavinta on, että Emman pitäisi kuunnella enemmän Mattia, vaikka hän on yleensä tottunut toimimaan yksin esimerkiksi radalla. Hankalinta on se, kun Matti on se, joka menee rytmiin ajallaan ja Emma tulee ihan pikkiriikkisen perässä. Koreografia aiheuttaa välillä luomisentuskaa Matille ja joskus tulee opeteltua jotain upeaa, jota ei kuitenkaan oteta mukaan lopulliseen ohjelmaan. Emma ei yleensä vaikuta koreografiaan. Kommelluksiakin on sattunut: toisessa livessä Emmalla jäi korko mekkoon kiinni, muita isompia kömmähdyksiä ei ole käynyt.”

Lue lisää: ”Seuraavaksi lavalle nousee Banaani” ja muita kommelluksia Masked Singer Suomi -ohjelmassa

Teksti: Koululaisen tet-harjoittelija Aava Tuominen

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti