”Seuraavaksi lavalle nousee Banaani” ja muita kommelluksia Masked Singer Suomi -ohjelmassa

Koululaisen tet-harjoittelijat kävivät tutustumassa televisio-ohjelmien kulisseihin. Masked Singer Suomi -ohjelman katsomossa kädet kipeytyivät taputtamisesta.

Masked Singer Suomi -ohjelman tuomareina jatkavat Janne Kataja, Maria Veitola, Christoffer Strandberg ja Jenni Kokander. Kuva: Saku Tiainen.

Miltä televisiostudiossa näyttää silloin, kun kamerat eivät kuvaa? Entä ovatko juontajat erilaisia silloin, kun puhuvat mikkiin? Koululaisen tet-harjoittelijat Emilia Mulari ja Tara Aunila lähtivät selvittämään asiaa Tanssii tähtien kanssa ja Masked Singer Suomi -ohjelman kulisseihin.

Tet-harjoittelija Tara Aunila ja Masked Singer Suomi: “Kädet tulivat kipeäksi taputtamisesta”

”Masked Singer Suomi on ohjelma, jossa julkkikset laulavat lavalla maskit naamalla ja etsivien pitää arvata, kuka julkkis on kyseessä. Ohjelman lopussa yleisö saa äänestää omaa suosikkiaan, ja vähiten pisteitä saanut joutuu ottamaan maskinsa pois.

Ennen studioon pääsyä matkalla oli turvatarkastuksia ja jonot olivat pitkät. Ilma oli lämmin ja jopa ilman takkia sisällä oli kuuma ison ihmisryhmän takia. Jonot kulkivat hitaasti. Mutta odotus oli vaivan arvoista, kun näki valoisan ja koristellun lavan, johon pian kuusi ihmeellistä kuuluisuutta tulisi laulamaan meille ja etsiville. Tunnelma oli innostunut ja iloinen ennen ensimmäistä esitystä, ja se jatkui samanlaisena koko kuvausten ajan.

Monet teistä varmasti uskovat, että koko ohjelma kuvataan yhdellä kertaa purkkiin ja kaikki onnistuvat, kuten televisiossa. Asia ei kuitenkaan ole näin. Televisiosta katsottuna ohjelma kestää reilun tunnin, kun taas katsomossa piti istua noin kolme tuntia, koska aikaa meni monenlaisiin asioihin. Joskus valot piti säätää oikein tai kamerat piti laittaa juuri oikeaan kulmaan.

Televisiossa näkyy, että juontajat eivät ikinä mokaa repliikeissään ja kaikki menee juuri oikein. Todellisuudessa kukaan ei ole täydellinen ja jopa juontajat mokaavat joskus. Kun ohjelmaa katsoo televisiosta, ei voi nähdä kaikkia leikattuja kohtia ja kuinka monta kertaa lause pitää sanoa uudestaan ja uudestaan.

Ensimmäisessä jaksossa kaikki kuusi kuuluisuutta lauloivat hienosti, mutta sekä etsivillä että katsomolla näytti olevan omat suosikkinsa. Kaksi kilpailijaa lauloi englanniksi, mikä näytti olevan heille plussaa, sillä monet katsomosta sekä etsivistä pitivät englanninkielisistä kappaleista.

Masked Singer Suomi -ohjelman juontaja Ile Uusivuori.

Ile Uusivuorta nauratti kuuluttaa lavalle Banaani. Kuva: Saku Tiainen.

Katsomossa oli kuitenkin paljon lapsia ja kuulosti siltä, että heidän suosikkinsa oli kilpailija nimeltään Banaani. Juontaja Ile Uusivuorellakin oli hankaluuksia sanoa ”seuraavaksi lavalle nousee Banaani”, ja se näytti naurattavan ainakin nuorempaa yleisöä. Kilpailijat olivat hyvin erilaisia, mutta koko yleisön sydämen taisi viedä Örkki. Myös etsivät rakastivat asua. Heillä ei kuitenkaan ollut mitään hajua, kuka maskin takana on.

Kokonaisuudessaan ohjelman katsominen on hyvin erilaista televisiosta kuin katsomosta. Televisiosta voit nähdä lopputuloksen, mutta katsomosta näet kaiken mokailusta valojen säätämiseen. Katsomolla on myös hyvin tärkeä rooli ja ilman sitä ei olisi koko ohjelmaa. Katsojien piti näytellä erilaisia asioita ja taputtaa, kun laskettiin sekunteja ohjelman jatkumiseen. Katsomolla oli myös valta äänestää, kuka näyttää ensimmäisenä naamansa. Katsomolle ei kuitenkaan näytetty tippuneen kilpailijan henkilöllisyyttä, mutta onneksi saamme nähdä, osuivatko arvaukset oikeaan, kun ohjelma tulee televisiosta.

Katsomolle ei kuitenkaan näytetty tippuneen kilpailijan henkilöllisyyttä, mutta onneksi saamme nähdä, osuivatko arvaukset oikeaan, kun ohjelma tulee televisiosta.

Myös juontaja ja etsivät näyttelivät ja heidän äänensävynsä ja esiintyminen yleisölle oli hyvin erilaista riippuen siitä, oliko kamera päällä vai ei. Myös etsivät olivat rennompia, kun kamera oli poissa päältä ja tauoilla heille sai mennä jopa juttelemaan.

Ohjelmaa oli kiinnostava katsoa yleisöstä, kun oli tottunut näkemään ohjelman ilman mokia ja lavan siivousta. Vaikka kädet olivat kipeät taputuksen jälkeen ja ohjelman katsomisessa meni paljon enemmän aikaa kuin olisi katsonut sen televisiosta, ohjelman näkeminen kulissien takaa oli hauskaa ja jopa hieman opettavaista.”

Tara Aunila

Tet-harjoittelija Emilia Mulari ja Tanssii tähtien kanssa: ”Hyväntekeväisyys on tärkeää”

”Pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni katsomaan Tanssi tähtien kanssa -ohjelmaa livenä 30.10.2022.

En ole ennen saanut mahdollisuutta nähdä ohjelmaa livenä, joten ohjelman teko yllätti. Oli paljon hauskempaa katsoa lähetyksen tekoa paikan päällä kuin kotisohvalla istuen. Studiossa on paljon enemmän toimintaa: esimerkiksi kirkkaat valot ja koko ajan liikkuvat kamerat veivät välillä huomion lavalla tapahtuvista asioista.

Yllätyin, kuinka pieni studio oikeasti oli, koska mielestäni se näyttää isommalta televisiossa. Oli todella opettavaista katsoa, miten kaikki toimii tai mitä kaikkea livelähetyksen tekoon tarvitaan. Koska kyseessä oli Roosa nauha -erikoisjakso, lähetyksessä oli tanssien lisäksi yllätysvieraita, jotka kertoivat tarinoita syövästä.

Illan kaikki tanssit olivat todella hyviä ja niitä oli todella hauskaa katsoa liveyleisöstä. Mielestäni Mikko ja Kerttu ansaitsivat tuomareiden antamat korkeimmat pisteet ja olivat illan paras pari.

Lue lisää: Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan osallistuva Mmiisas: ”Olen itseni pahin kilpailija”

Illalla oli tärkeä tavoite. Tämä oli jo viides vuosi, kun Tanssii tähtien kanssa -ohjelma on tehnyt yhteistyötä Syöpäsäätiön kanssa kerätäkseen rahaa syöpätutkimukseen. Hyväntekeväisyys on tärkeää, koska sillä tavalla saadaan rahaa ja lahjoituksia erilaisiin tärkeisiin kohteisiin. Lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen on hyvin tarpeellista, koska lahjoitusvaroilla hankitaan juuri sitä apua, mitä tarvitaan.

Kokonaisuudessaan lähetys oli aivan mahtava, hyvätunnelmainen ja varmaan kauden paras jakso täynnä yllätyksiä, jotka ovat osa jokavuotista Roosa nauha -jaksoa.”

Emilia Mulari

Lue lisää: Koululainen vieraili Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kulisseissa: ”Esitykset tuntuvat luissa ja ytimissä asti”

 

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti