Lokakuun lehdessä sukelletaan tieteen kiinnostavaan maailmaan

Lokakuun Koululaisen kansitähti Joona Leppälä voisi viettää tuntikausia syventyen avaruuden ihmeisiin. ZoneVD-nimelläkin tunnettu tubettaja on aiemmin jakanut kiinnostavia tiedeaiheista faktoja Youtube-videoillaan, ja tänä syksynä hän julkaisi aiheesta oman kirjan. Kysyimme Joonalta, mistä hänen innostuksensa tieteeseen on syntynyt ja mitä hän aikoo tehdä seuraavaksi nyt, kun kirjaprojekti on valmis.

Reportaasissa seuraamme, miten sujuu 9-vuotiaiden Aaron ja Kaapon päivä studiolla, kun musiikista itselleen ammatin tehnyt Elastinen eli Kimmo Laiho  opettaa heitä räppäämään.

13-vuotias Hertta Mäkinen puolestaan on hurahtanut lukemiseen, ja hänet tunnetaankin Youtubessa ja Instagramissa lempinimellä Lukuhirmu. Nyt Lukuhirmu jakaa Koululaisen lukijoille parhaat kirjavinkkinsä.

Uudessa lehdessä selviää myös, miksi talvella iskevä vessahätä voi koitua mehiläisten kohtaloksi ja miten voi tunnistaa väärennetyn rahan.

Vihdoin on selvillä myös Reilu luokka -kilpailun ensimmäisen tehtävän voittajatyö. Siitäkin lisää tässä numerossa ja täällä.

Koululainen 10/2021 ilmestyy 13.10.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti