Meemitalon Ella ja Helmi odottavat seuraajiensa tapaamista

Ella Hautajärven ja Helmi Kantolan tubekanava kasvoi Meemitalon myötä. Nyt tubettajien yhteisasuminen on mennyttä ja suunnitelmissa on jotain vielä suurempaa.

Meemitalon Ella ja Helmi

Tyttöjen tanssi- ja voimistelutaustasta on hyötyä Tiktok-videoiden tekemisessä.

Maaliskuussa 2021 tubettajat Helmi Kantola ja Ella Hautajärvi pakkasivat tavaransa ja jättivät Meemitalon taakseen. Yhteiselo muiden tubettajien kanssa oli tullut päätökseen, ja vuodesta hämeenlinnalaisessa omakotitalossa muistoksi jäi kymmeniä tubevideoita täynnä mitä eriskummallisempia haasteita ja tempauksia.

Ennen kuin Ella & Helmi -kanavaa ylläpitävät tytöt paljastivat muuttouutisensa seuraajilleen, huhuja alkoi liikkua: Ovatko Meemitalon asukkaat muuttaneet? Johtuuko muutto kenties riidoista tai muista erimielisyyksistä?

– Ei, muutto ei johtunut riidoista, vaan olemme kaikki yhä hyvissä väleissä, Helmi selventää.

– Asuimme Meemitalossa vuoden, ja sen jälkeen meidän piti päättää, haluammeko jatkaa vielä vuokrasopimustamme. Videoideat alkoivat olla lopussa ja tuntui, että kaikki siellä on jo tehty, joten päätimme muuttaa pois.

Seurusteluhuhuja

Vaikka meemitalolaiset asuvat nykyään eri osoitteissa, Meemitalon tarina ei ole loppu.

– Olemme rakentaneet uuden Meemitalon, joka on kuin mini-superpark! Ella julistaa.

Kuten arvata saattaa, uudessakin Meemitalossa on monenlaisia aktiviteetteja aina kuvausseinästä pelinurkkaan ja trampoliinista volttimonttuun.

– Jatkossa, kun emme enää asu siellä, missä kuvaamme videoita, työt on helpompi erottaa vapaa-ajasta.

Ajoittain Helmin ja Ellan seuraajat pohtivat somessa myös sitä, seurusteleeko Helmi NikojaSanttu-kanavalta tutun Santun eli Santeri Hännisen kanssa. Pitääkö tämä huhu paikkansa?

– Itse asiassa asumme nykyään Santun kanssa yhdessä, Helmi paljastaa mutta ei kerro enempää.

Meemitalossakin asukkaat pystyivät vetäytymään omiin huoneisiinsa halutessaan rauhaa. Silti yksin asumisessa suurin ero on juuri rauhallisuus ja oman ajan määrä.

– Kun muutin omaan asuntoon, otin heti kissan. Se on sfinxin pentu Ruu. Meemitaloon minun ei annettu ottaa kissaa, koska Niko on niin pahasti allerginen, Ella kertoo.

Meemitalon Ella ja Helmi

Ella Hautajärvi ja Helmi Kantola ovat kasvaneet Turussa, mutta he asuvat nykyään Tampereella. Kesällä ilmestyi kaksikon kirja Vitsipitsa – täytteenä Ella ja Helmi, jonka on kirjoittanut Juhana Salakari.

Lapsuuden haave

Helmin ja Ellan ystävyys juontaa juurensa vuoteen 2011, jolloin he tutustuivat toisiinsa kuuluessaan samaan voimistelujoukkueeseen.

– Tosin parhaita ystäviä meistä tuli vasta pari vuotta myöhemmin.

Kumpikin oli aina katsonut innokkaasti Youtube-videoita, ja vähitellen he alkoivat ensimmäisillä puhelimillaan kuvata videoita myös itse.

– Kuvasimme esimerkiksi musiikkivideoita. Ensimmäinen video, jonka julkaisimme, oli video lomamatkaltamme Espanjasta, kaksikko muistelee.

Pienestä asti tytöt ovat haaveilleet ammatista tubettajina. Unelma on käynyt toteen, sillä nykyään Ella ja Helmi tekevät videoita yli 100 000 seuraajalleen. Seuraajamäärä on kasvanut erityisesti viimeisen vuoden ja Meemitalo-ajan myötä tasaisesti.

– Tuntuu, että emme vieläkään ole kunnolla tajunneet, että tubettamisesta on todella tullut ammattimme.

Kilpaurheilutaustat

Helmi ja Ella ovat molemmat entisiä kilpaurheilijoita. Nuorempana Helmi harrasti aerobicia, jossa hän voitti Suomen mestaruusmitaleja ja osallistui Euroopan mestaruuskilpailuihin. Ella puolestaan edusti Suomea tanssissa Euroopan ja maailman mestaruuskisoissa. Hänkin voitti SM-mitaleja.

Vaikka vielä tubettamisen alkuaikoina urheilu oli iso osa heidän elämäänsä, urheilutausta ei ole koskaan näkynyt kovin paljoa heidän videoillaan.

– Harjoittelu oli meille niin tavallista arkea, että emme tulleet kuvanneeksi sitä.

Nykyään molemmilla kilpaurheilu on vaihtunut rennommaksi urheilun harrastamiseksi ja arki täyttyy tubettamisesta. Tänä vuonna Helmi ja Ella pääsivät mukaan myös kirjaprojektiin, sillä heiltä ilmestyi oma Vitsipitsa-niminen vitsikirja.

Tulevaisuudelta he odottavat erityisesti sitä, että pääsevät tapaamaan seuraajiaan kasvotusten.

– Koronan takia emme ole voineet tavata seuraajiamme livenä, ja se harmittaa.

Seuraajilta saatava positiivinen palaute kannustaa Ellaa ja Helmiä jatkamaan sisältöjen tekoa.

– On siistiä, että jotkut tykkäävät niin paljon siitä, mitä teemme. Fanimme ovat niin mukana, tubettajat iloitsevat.

Juttu on julkaistu Koululainen 7/21 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti