Putous-tähdet kertovat: sketsihahmot syntyvät ihan oikeasta elämästä

Supersuositun Putous-viihdeohjelman kahdeksas kausi alkaa lauantaina MTV:lla. Koululainen tapasi sarjan näyttelijöitä, jotka odottavat malttamattomina kauden alkamista.

Uusia kokemuksia ja tiimityöskentelyä

Kaisa Hela on osa Putouksen uutta näyttelijäkaartia.

Suora lähetys ei jännitä teatterikonkari Kaisa Helaa.

Suosittu televisio-ohjelma Putous palaa tulevana lauantaina ruutuun lähes kokonaan uudistuneella näyttelijäkaartilla. Ainoastaan Irma ja Svetlana Rönkkö -hahmoistaan tunnettu Jenni Kokander on tuttu aiemmilta kausilta.

Tuore Putous-tiimi odottaa malttamattomana kauden käynnistymistä, mutta uusi kokemus myös jännittää. Yleisöä tai suoraa lähetystä eri teattereista ja improryhmistä tutut näyttelijät eivät sen sijaan pelkää.

– Teatterissahan ollaan joka viikko suorassa lähetyksessä, jyväskyläläistaustainen näyttelijä Kaisa Hela toteaa.

Siitä huolimatta Putouksen kaltaisen shown pyörittäminen tuo mukanaan paljon uutta. Jo kahtena aiempana vuotena mukana ollut konkari Jenni neuvoo tarvittaessa kollegoitaan, sillä hän tuntee tuotannon rutiinit.

– Jennistä on iso apu, ja muutenkin meillä on kiva porukka. Kuvittelin, että jotain kiistoja olisi tullut, mutta me ollaan otettu ihan lungisti, Kaisa kertoo.

Näyttelijät kehuvat toisiaan kilpaa ja toivovat, että porukan hyvä henki välittyy myös katsojille. Taitavat kollegat tekevät myös omasta työstä helpompaa, kertoo Pilvi Hämäläinen.

– Tässä ollaan niin taitavassa seurassa, ettei omaa suoritusta tarvitse edes stressata.

Lue myös: Putous Junior alkaa – hae mukaan omalla sketsihahmollasi

Koulunäytelmistä suoriin lähetyksiin

Pilvi Hämäläinen on uusi Putous-tähti.

Pilvi Hämäläinen halusi pienenä palosireeniksi.

Vaikka Putouksen uudet tähdet ovat monelle katsojalle vielä vieraita, näyttelijöillä on takanaan uraa niin teatterissa, televisiossa kuin improryhmissäkin.

Näyttelijät kertovat olleensa melkoisia esiintyjiä lapsesta asti. Kaisa aloitti uransa koulunäytelmän pääroolissa Punahilkkana, kun taas palosireenin tai astronautin uraa lapsena kaavaillut Pilvi teki ensiesiintymisensä Pikku-Laurina.

– Halusin Pikku-Laurin roolia todella paljon, ja sainkin sen. Lähinnä tosin siksi, että kukaan muu ei siihen rooliin pyrkinyt, Pilvi naurahtaa.

– Pieni pulma syntyi siitä, että näytelmä esitettiin koulun juhlassa. Äiti oli tehnyt minulle näyttävän nutturan, eikä Pikku-Laurin lippis mahtunut kunnolla päähän. Nutturalla keikkuva lakki näytti tosi kummalliselta!

Improvisaatioteatteri Stella Polariksessa vaikuttava Mikko Penttilä puolestaan haaveili nuorena imitaattorin urasta ja hauskuutti läheisiään matkimalla Jope Ruonansuuta.

– Enhän minä silloin tajunnut, että imitoin oikeastaan imitaatiota, enkä ketään oikeaa ihmistä, näyttelijä kertoo huvittuneena.

Lue myös: Kurkistus teatteriharrastuksen kulisseihin

Ideoita saa ihmisiä tarkkailemalla

Putous-näyttelijä Mikko Penttilä haaveili lapsena imitaattorin urasta.

Mikko Penttilä on suorastaan pöyristynyt siitä, miten hauskoja hahmoja uudella Putous-kaudella nähdään.

Näyttelijöiden mukaan tulevalla kaudella on mukana todella erilaisia ja monella tapaa hulvattomia hahmoja. Hahmojen kehittelyssä mitataan näyttelijöiden luovuutta, ja kukin hahmo paljastaa myös jotain näyttelijästä itsestään.

– Sketsihahmon kehitteleminen oli ihan parasta. Siinä tulee niin hyvin näkyviin jokaisen oma huumori, Kaisa Hela hehkuttaa.

– Joskus naurattaa ihan vain se, että miten jollain voi olla noin erilainen huumorintaju.

Aiemmilla Putous-kausilla on päästy todistamaan monenmoista hauskaa tyyppiä. Mistä ideat hahmoihin kumpuavat?

– Hahmoni tausta on elävässä elämässä. Tapanani on tarkkailla ihmisten käytöstä ja tehdä kärjistyksiä. Osa tyypeistähän on melkein kuin valmiita sketsihahmoja! Pilvi kuvailee luovaa prosessiaan.

Mikko Penttilän hahmo taas on monen eri idean summa.

– Sanoisin, että hahmoni on yhdistelmä lentäviä lauseita ja ideoita vuosien varrelta. Jotain uutta on toki tarttunut kuvauksistakin mukaan, näyttelijä kertoo.

Testaa, kuka Putous-hahmo sinä olisit!

Yleisön ehdoilla

Roope Salminen on uusi Putous-juontaja.

Roope Salminen hyppää uudella kaudella juontajan saappaisiin.

Siitä näyttelijät ovat yksimielisiä, että vasta yleisön palaute kertoo lopullisesti, että toimiiko hahmo vai ei.

– Hahmon menestys on tsägästä kiinni, tai oikeastaan kansan tahdosta, ohjelman juontaja Roope Salminen myöntää.

— Ei kukaan varmaan arvannut aikoinaan millaiseen suosioon Marja Tyrni -hahmo tulee nousemaan.

Aku Hirviniemen luoma ja esittämä leskirouva Marja Tyrni voitti ensimmäisen Putous-kauden hahmokilpailun, jonka jälkeen hahmolta ilmestyi kaksi levyä, keittokirja sekä tv-ohjelma. Marja Tyrnin hokema ”Suut makiaks” tuli tutuksi lähes jokaiselle suomalaiselle.

Makiaa menoa Roope lupaa myös tulevalta kaudelta:

– Asettukaa lauantai-iltana telkkarin eteen. Voin taata, että meillä on edessä makea matka.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti