Viikon bändi: Haloo Helsinki!

Haloo Helsinki! on helsinkiläinen pop rock -yhtye, jonka jäseniä ovat Elli Haloo, Jere Marttila, Leo Hakanen sekä Jukka Soldan. Huippusuosittu yhtye päättää vuoden mittaisen keikkataukonsa maaliskuussa. Tässä viisi syytä odottaa bändin paluuta ja uutta albumia.

1. Tarttuvat sanoitukset

Haloo Helsinki! tunnetaan erityisen tarttuvista sanoituksistaan, joita jää hyräilemään päiväkausiksi. Sanoitusten takana on pääasiassa ollut yhtyeen platinanvaalea laulaja Elli Haloo. Ellin omakohtaiset sanoitukset vaihtelevat vahvoista tanssibiiseistä herkkiin balladeihin. Aina niissä on kuitenkin se tunnistettava koukku, joka takaa bändille paikan suomalaisessa rock-historiassa.

2. Tyylikkäät esiintymisasut

Elli tunnetaan erityisesti vaaleista kutreistaan ja kirkkaanpunaisista huulistaan, mutta tyylikkäitä ovat myös bändin pojat. Leo, Jere ja Jukka nähdään usein hyvin istuvissa puvuissa ja takeissa. Kundien esiitymisasut eivät kuitenkaan pääse kalpenemaan Ellin rock-henkisten mekkojen rinnalla, sillä värejä bändiläiset eivät epäröi käyttää.

Tämän voi todeta vaikka Beibi-kappaleen musiikkivideolta.

3. Ystävyys

Haloo Helsingin jäsenet eivät ole ainoastaan työkavereita, vaan yhdessä kasvaneita ystävyksiä. Bändi on toiminut samalla kokoonpanolla alusta asti, jo 10 vuoden ajan. Jere ja Leo ovat tunteneet toisensa lapsesta asti, kun taas Elli ja Jukka löytyivät bändiin teini-iässä. Tiivis keikkailu ja harjoittelu ovat hitsanneet nuoret yhteen – meidän kaikkien onneksemme.

4. Tuotteliaisuus

Viimeisen 10 vuoden aikana nuoret muusikot ovat perustaneet bändin, levyttäneet viisi studioalbumia, yhden kokoelma-albumin ja yhden live-albumin. Näiltä levyiltä on poimittu myös huomat 23 sinkkua!

Haloo Helsinki! on bändi, jolta todennäköisesti jokainen suomalainen osaa nimetä vähintään yhden kappaleen. Mikä on sinun suosikkisi?

5. Hittinikkarit

Vielä bändin ensimmäisillä albumeilla biisien takana hääri erilaisia taustajoukkoja. Kolmannen levyn aikaan yhtye päätti kuitenkin ottaa itse vastuun kappaleistaan, minkä jälkeen Haloo Helsinki! onkin takonut hittejä hitin perään. Maailman toisella puolen, Huuda ja Kiitos ei ole kirosana ovat vain muutamia yhtyeen täysosumista.

Elli on päävastuussa kappaleiden sanoituksista, kun taas Leo ja Jere työskentelevät säveltämisen parissa.

Edellistä Kiitos ei ole kirosana -albumia (2014) voi vilpittömästi kutsua bändin parhaaksi ja vaikuttavimmaksi tähän asti. Uudelta Hulluuden Highway -albumilta on siis lupa odottaa paljon. Yhtye julkaisi joulukuussa uuden singlen Rakas, joka on herkkä balladi ja lupaava maistiainen maaliskuussa julkaistavasta albumista.

Koululaisen toimituksessa odotellaan kuitenkin jo tanssittavampaa materiaalia Pulp Fictionin tyyliin.

Lue myös: Viikon bändi: Twenty One Pilots
Lue myös: Saara Aalto toteuttaa unelmiaan sisun voimalla

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti