5 eläinmaailman kammotusta – Näihin eläimiin et taatusti halua törmätä

Halloweenin aikaan on hyvä tutustua eläinmaailman karmivimpiin otuksiin. Nämä elukat nostavat varmasti karvat pystyyn!

Lintuhämähäkki

1. Maailman suurin hämähäkki

Lintuhämähäkki on maailman suurin hämähäkki. Se ei ole tappavan myrkyllinen ihmisille, mutta aiheuttaa puistatusta jo valtavan kokonsa vuoksi. Karvaisen hämähäkin jalkojen kärkiväli voi olla jopa 30 senttiä, ja sen myrkkyhampaatkin ovat lähes kolmen sentin pituiset.

Kun hämähäkki tuntee itsensä uhatuksi, se nousee takaraajoilleen ja sähisee äänekkäästi. Mietipä jättiläismäistä karvaista hämähäkkiä, joka nousee raajoilleen sähisemään kovaäänisesti… Apua!

Iilimato

2. Inhottava iilimato

Iilimadot eli verijuotikkaat ovat suurikokoisia, jopa yli 10 sentin mittaisia verenimijöitä. Lääketieteessä on käytetty limaisia iilimatoja apuna erilaisiin vaivoihin jo antiikin ajoista lähtien.

Mato asetetaan imemään verta hoidettavalta potilaalta. Toimenpiteen on sanottu helpottavan kipuja ja vähentävän jäykkyyttä. Iilimadot ovat hävinneet Suomesta lähes kokonaan huh, onneksi!

Pallokala

3. Tappavan myrkyllinen pallokala

Tunnetuin pallokalalaji on tappavan myrkyllinen fugu, josta valmistetaan Japanissa kalliita ruokalajeja. Uhkarohkeimmat uhmaavat kuolemaa syömällä raakaa kalaa, josta on leikattu myrkylliset osat pois.

Fugua kokkaavan tulee olla erityisen tarkkana, sillä jo pienikin pisara myrkkyä johtaa sairastumiseen tai jopa kuolemaan. Fugun syöjiä sairastuu ja kuolee Japanissa edelleen vuosittain.

Myrkkykäärme

4. Maailman myrkyllisin käärme

Aavikkotaipaani on maailman myrkyllisin käärme. Se elää syvällä Australian autiomaassa kaukana asutuksesta. Osittain siksi myrkyllisimmän käärmeen aiheuttamaksi ei ole rekisteröity vielä ainuttakaan kuolemantapausta. Ihme juttu!

Täpläkeihäsrausku

Voit ihmetellä täpläkeihäsrauskua myös Sea Lifessa Helsingissä.

5. Vaaniva rausku

Täpläkeihäsrausku ei ehkä näytä pelottavalta, mutta sitä kannattaisi pelätä. Hiekkaan kaivautunut rausku nimittäin puolustautuu iskemällä salamannopeasti piikillään, jos sen päälle vahingossa astuu.

Piikki sisältää kudoksia tuhoavaa, kivuliasta myrkkyä, joka tuntuu kipuna vielä kuukausia pistoksen jälkeen. Auts!

Lue myös:

5 pelottavaa myrkkyotusta
Hämähäkki on ikivanha verkon kutoja

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti