Tänään vietetään löytöeläinpäivää – Deata pelasti kodittoman kissan

Löytöeläinpäivänä on hyvä muistaa, että moni lemmikkieläin jää vuosittain kodittomaksi. Eläinsuojeluyhdistykset auttavat näitä eläimiä, mutta pidetään kaikki huolta omista eläinystävistämme ihan joka päivä.

Valtakunnallinen löytöeläinpäivä muistuttaa lemmikin omistamiseen liittyvästä vastuusta. Joka vuosi lukuisia lemmikkieläimiä jätetään heitteille tai toimitetaan eläinsuojeluyhdistysten hoiviin. Pelkästään viime vuonna Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY otti hoiviinsa 421 avuntarpeessa olevaa lemmikkiä.

Vuonna 2016 yhdistyksen hoitoon tuotiin 374 kissaa, 17 koiraa, 20 kania ja 10 muuta otusta. Kissat ovat siis erityisen tukalassa asemassa lemmikkinä.

– Valitettavasti kissojen asema on hylkäämisten perusteella edelleen heikompi kuin muiden lemmikkieläinten, ja erityisen huono se on maaseudulla. Haja-asutusalueilla kissat joutuvat elämään usein oman onnensa nojassa ja niitä pidetään ulkona säistä riippumatta. Kissoja ei leikkauteta, rokoteta tai madoteta, ja ne ovat muutenkin huonolla hoidolla, kertoo HESYn puheenjohtaja Hannele Luukkainen.

Lue myös: Kenzo-koira löysi kodin eläinsuojeluyhdistyksestä
Lue myös: Älä anna pakkasen purra lemmikkiäsi

Tubettaja pelasti kissan

Tubettaja Deata eli Mikael Hertell tietää, miten moni kissa on vailla kotia, joten hänelle oli itsestään selvää hankkia kissa juuri HESYltä. Deatan seuraajat eivät olekaan voineet välttyä tapaamasta tubettajan suloista Muru-kissaa.

Deata kertoo lähemmin hänet ensisilmäyksellä hurmanneesta Murusta Koululaisen numerossa 4/2017, joka ilmestyy 15.3.

Sitä ennen voit katsoa Murun ensiesittelyn Deatan videolta:

Katso myös: Deatan terveiset Koululaisen lukijoille

Lähde: HESY

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti