Vikunjavarsa on Korkeasaaren ensimmäinen.

Korkeasaareen syntyi ensimmäinen vikunjavarsa – katso suloinen video pienokaisesta

Korkeasaaressa on iloittu onnellisesta perhetapahtumasta. Eläintarhaan syntyi ensimmäinen vikunjavarsa, ja se on mahdottoman suloinen.

Korkeasaaressa riemuitaan eläintarhan historian ensimmäisestä vikunjavarsasta. Vikunjan vatsan pyöristymistä oli seurattu eläintenhoitajien toimesta jo useamman viikon ajan, kun tamman synnytys käynnistyi keskellä päivää.

Synnytys kesti useita tunteja, mutta vinkunjatamman esikoinen syntyi ilman ongelmia. Pirteä varsa näyttää voivan hyvin ja saa mallikasta hoivaa emoltaan. Myös vikunjaori on suhtautunut uuteen tulokkaaseen rauhallisesti.

Korkeasaaren eläintarhassa hoivataan kuutteja

Korkeasaaren eläinlääkäri hoitaa villieläimiä

Vikunja kuuluu kamelieläimiin.Pieni vikunja on ollut pirteä ja saanut hyvää hoivaa emoltaan.

Mikä kumman vinkunja?

Siro ja hento kamelieläin vikunja on yllättäen Etelä-Amerikan kestävimpiä eläimiä. Se pärjää mainiosti Andien vuoriston ankarissa oloissa, ruohostoalueella neljän tuhannen metrin korkeudella. Vikunjalla on lämmin hienovillainen karvapeite ja hyvä hapenottokyky, josta on hyötyä ohuessa vuoristoilmassa.

Korkeasaaren vikunjat elävät samassa tarhassa niin ikään eteläamerikkalaisten marojen, eli marsunsukuisten pampajänisten, kanssa. Vikunjat ja marat saapuivat Korkeasaareen vuonna 2013. Alun reviirikiistojen jälkeen lajit ovat oppineet laiduntamaan sopuisasti vieri vieressä.

Korkeasaareen uusia asukkaita: berberiapinat lumen lumoissa

Katso video varsasta:

Lähde: Korkeasaari

Lue myös:

Jemeninkameleontti vaihtaa väriä mielialansa mukaan

Korea karkulainen – riikinkukko palasi retkiltään kotiin Korkeasaareen

Alpakka-agility – hauskanpitoa pitkäkaulaisten karvakamujen kanssa

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti