Joulukuun Koululaisen kannessa futistähti Erling Haaland

Nappikset esiin! Joulukuun Koululaisessa fiilistellään futistähti Erling Haalandia.

Joulukuun Koululainen, kannessa Erling Haaland

Joulukuun Koululainen sai kanteensa futistähti Erling Haalandin.

Yksi tämän hetken parhaista jalkapalloilijoista on 22-vuotias norjalainen Erling Braut Haaland. Joulukuun Koululaisessa tutustutaan tähän Manchester Cityn tähtipelaajaan, joka on tullut tunnetuksi erityisesti lukuisista tekemistään hattutempuista ja monien ennätysten rikkomisesta. Vaikka Erling tunnetaan futistaidoistaan, pikkupoikana hän ehti harrastaa myös monia muita lajeja jalkapallon lisäksi. Kerromme, millainen on ollut hänen reittinsä kohti jalkapallomaailman huippua.

Stara-palstan tähtenä nähdään tällä kertaa laulaja Berta, joka tunnetaan erityisesti Tiktokiin tekemästään Keräilybiisi-kappaleesta. Kysyimme pian uutta musiikkia julkaisevalta Bertalta, mistä idea Keräilybiisiin syntyi ja millaisen joulun laulaja aikoo viettää.

Jouluisin monilla on tapana viettää aikaa sukulaisten ja muiden läheisten kanssa. 7-vuotias Mauri tapaa isoäitiään myös muulloin kuin juhlapyhinä, sillä he asuvat samassa kerrostalossa ja voivat viettää aikaa yhdessä vaikka joka päivä. Mauri ja mummo kertovat lehdessä, mitä he tykkäävät tehdä yhdessä ja mistä he pitävät toisissaan eniten.

Jos joululahjaideat on vielä keksimättä, joulukuun Koululainen tarjoaa herkullisia ideoita leivontapalstalla. Siellä esitellään reseptit kolmeen jouluiseen herkkuun, jotka voi helposti myös pakata kääreeseen ja antaa lahjaksi. Pelipalstalla puolestaan pelataan lautapelejä, joiden parissa joululomallakaan ei tule tylsää. Askartelupalstalla tehdään tällä kertaa jouluinen lumisadepallo. Se ilahduttaa pimeänä vuodenaikana, vaikka ulkona ei lunta sataisikaan, ja mikä hauskinta, pallon sisään voi sujauttaa pieniä leluja lumipyrystä nauttimaan.

Lumesta ja jäästä nauttivat myös pingviinit. Tiesitkö, että pingviinien elinympäristö ei rajoitu pelkkään Etelämantereeseen vaan välillä niitä voi bongata myös päiväntasaajan pohjoiselta puolelta? Näistä kiinnostavista eläimistä voi lukea lisää eläinpalstamme jutusta.

Vuoden 2022 Reilu luokka -kilpailu on nyt saatu päätökseen, ja myös kolmannen tehtävän suoritukset olivat upeita. Vaikka valinnat olivat vaikeita, mutta niidenkin joukosta tuomaristo sai valittua parhaat työt. Niihin voi tutustua paperilehden lisäksi myös täällä . Koko kisan voittajan selviämistä täytyy vielä hetki malttaa odotella, mutta heti ensi vuoden ensimmäisessä numerossa selviää, missä päin Suomea on vuoden reiluin luokka vuosimallia 2022.

Ennen kuin katseet suunnataan kohti tulevaa vuotta, on aika valita tämän vuoden hienoin Koululaisen kansi. Tänäkin vuonna kansitähtinä on nähty niin tubettajia, urheilijoita, laulajia kuin näyttelijöitäkin. Tutustu kansiin ja käy antamassa äänesi täällä.

Joulukuun Koululainen 12/2022 ilmestyy 7.12.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti