Reilu luokka -kisassa luokat suunnittelivat hyvää tekeviä tapahtumia

Reilu luokka 2022 -kilpailussa on koko syksyn pohdittu reilua kaveruutta. Viimeisessä osakilpailussa luokat suunnittelivat ja järjestivät upeita hyväntekeväisyystapahtumia.

– Tänään aiheena on ilon ja hyvän mielen levittäminen, Kirkkoharjun koulun 4A-luokan hyväntekeväisyystapahtumasta kertovassa työssä julistetaan.

Koko syksyn Koululaisen toimituksessa on saatu ihastella oivaltavia, luovia ja taidokkaita Reilu luokka 2022 -osakilpailutöitä. Kilpailuun osallistui yli 50 luokkaa ympäri Suomen, mikä tarkoittaa että noin tuhat oppilasta on miettinyt, miten oma luokka, koulu tai maailma voisi olla pikkuisen reilumpi paikka.

Kilpailun ensimmäisessä osakilpailussa luotiin luokalle oma kamukirja, toisessa räpättiin reilusta ystävyydestä ja kolmannessa eli viimeisessä suunniteltiin hyväntekeväisyystapahtuma.

Kolmannen osakilpailun voittoon kaahasi Kirkkoharjun koulun 4A Kangasalta. Luokan suunnittelemassa ja toteuttamassa hyväntekeväisyystapahtumassa tuotiin iloa ikäihmisille satuja lukemalla. Raati antoi kiitosta sekä hienosta hyväntekeväisyystempauksesta että hyvän mielen uutisvideosta, jolla luokka kertoi kisatyöstään.

– Kävimme lukemassa koulumme lähellä olevassa palvelutalossa ikäihmisille. Lisäksi saimme innostettua myös muut meidän koulun nelosluokat lukemaan muihin Kangasalan palvelutaloihin. Saimme todella paljon kiitosta ikäihmisiltä, ja yhteistyö palvelukotien kanssa jatkuu varmasti, oppilaat kertoivat kisatyöstään.

Palkinnoksi Kirkkoharjun koulun 4A-luokka saa liput Superparkiin.

– Jee! En olisi ekana uskonut, mutta sitten mietin, että onko tämä totta? Tosi moni Suomen kouluista osallistui, joten oli uskomatonta, että me voitimme, luokka totesi kuultuaan mahtavat uutiset.

Kunniamaininnat

Jyväskylän normaali- koulun 4A

Ensimmäisen kunniamaininnan saa Jyväskylän normaalikoulun 4A. Luokka suunnitteli ja toteutti hyvää mieltä tuovan tapahtuman koulun ekaluokkalaisille. Tapahtumassa eput pääsivät askartelemaan helminauhoja ja kirjoittamaan kehukortteja, joiden myötä kehuhenkeä levisi koko kouluun. Itse kisatyönä luokka toteutti todella hienot verkkosivut videoineen, joiden myötä raatikin pääsi mukaan tunnelmaan.

Sulkavan yhtenäiskoulun 5. lk

Toinen kunniamaininta menee Sulkavan yhtenäiskoulun vitosille. Kaksiosaisessa hyväntekeväisyystapahtumassa oppilaat suunnittelivat ja toteuttivat ulkoilutapahtuman koulun pihalle muita koululaisia ilahduttamaan. Kisatyön toisessa osassa oppilaat rakensivat kolme heijastinpuuta ympäri Sulkavaa tuomaan muille kuntalaisille valoa. Raati arvostaa erityisesti sitä, että hyvää mieltä jaettiin myös koulun ulkopuolelle.

Käppärän koulun 2b

Kolmannella kunniamaininnalla raati palkitsee porilaisen Käppärän koulun 2B-luokan. Oppilaat ideoivat monipuolisen tapahtuman ukrainalaisille lapsille. Tapahtumaa varten luokan oppilaat ajattelivat kerätä mustikoita ja puolukoita, joita myymällä he keräisivät varoja herkku- ja lahjapussukoihin. Itse tapahtumassa leikittäisiin ja tutustuttaisiin uusiin ystäviin. Luokan suunnitelmat kuulostivat niin ihanilta, että toivottavasti 2B-luokka onnistuu myös toteuttamaan hyvän mielen illan!

 

Kiitokset kaikille!

Reilu luokka 2022 -kilpailu on nyt päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille todella hienoista töistä, joissa luokkia, kouluja ja koko maailmaa muutettiin vähän reilummaksi. Kisaan osallistui kymmeniä luokkia, emmekä valitettavasti pysty julkaisemaan kaikkia kisatöitä.

Koko kilpailun voittaja on nyt valittu ja voittajaluokalle on kerrottu onnelliset uutiset. Voittaja paljastetaan Koululaisen seuraavassa numerossa, joka ilmestyy 11.1.2023.

 

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti