Tylsän kesäpäivän pelastaa Koululainen – kannessa Leevinomatretket

Heinäkuussa ei tylsää päivää olekaan, kun heinäkuun Koululainen täynnä puuhaa, askarteluohjeita ja lukemista on täällä!

Heinäkuun lehden kansi, jossa Leevi Lehtonen kyykkää. Taustalla grafiittiseinä.

Heinäkuun Koululainen tekee tylsimmästäkin kesälomapäivästä hiukan hauskemman, sillä Metropolia Ammattikorkeakoulun graafisen suunnittelun opiskelijoiden kanssa yhteistyössä toteutettu 84-sivuinen lehti sisältää lukuisia puuhatehtäviä, testejä ja vinkkejä kesäisiin päiviin.

Kansitähtenämme on tässä kuussa 17-vuotias sisällöntuottaja Leevi Lehtonen eli Leevinomatretket-tilistä tuttu tiktokkaaja. Jutussa Leevi kertoo tanssiharrastuksestaan ja rohkaisee samalla kaikkia olemaan omia itsejään. Lisäksi hän paljastaa, minkä televisio-ohjelman hän aikoo tulevaisuudessa mennä voittamaan.

Tiesitkö, että kapybara tunnetaan maailmalla siitä, että se on kaikkien eläinten ystävä? Entä mikä on aksolotli? Nämä ja paljon muuta selviää heinäkuun lehden eläinaiheisista jutuista, joissa tutustutaan maailmamme omaperäisiin otuksiin ja ihaniin merikilpikonniin.

Kesällä parasta on tietenkin loputon herkuttelu. Jos olet jo ehtinyt kyllästyä jäätelöön, voit duunata itsellesi esimerkiksi kokkikerho-palstalla ohjeistetun Fortnite-burgerin. Vaihtoehtoisesti voit lukea lehden horoskoopista, mitä herkkua juuri sinun tulisi kesällä vielä nauttia. Vinkki ravuille: synttärikakku on heinäkuussa oiva valinta sinulle.

Askartelupalstalla valmistetaan nimikoru sähkötyksessä käytetyn Morse-koodin avulla. Lukutoukat voivat taas askarrella itselleen lehden avulla minimaailman kirjahyllyyn eli book nookin. Julisteissa ovat tällä kertaa k-pop-yhtye NewJeans, loistokas riikinkukko, sankarillinen Spiderman ja Saab-auto.

Lehden herkkuna on Isämies-kirjoista tunnetun Arttu Unkarin Koululaiselle kirjoittama novelli, joka kertoo Eino Mäenalasen kohtalokkaasta päivästä koululla. Luvassa on naurua, pähkähulluja kohtauksia ja ilkeitä rehtoreita.

Heinäkuun lehteä varten kävimme myös tapaamassa Marcus ja Martinus Gunnarsenin, jotka yhdessä muodostavat norjalaisen Marcus & Martinus -duon. Lehdessä välitämme kaksikolta terveiset faneille ja kerromme, mitä Martinukselle kävi hiljattain futisturnauksessa. Verkkojutustamme voit käydä lukemassa kaksikon euroviisukokemuksesta ja alta näet videon, missä Marcus ja Martinus vastaavat lukijoiden kysymyksiin.

Koululainen 7/23 ilmestyy 5.7.2023.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti