Marcus & Martinus tunnustavat Koululaiselle: ”Haluaisimme tehdä kappaleen Käärijän kanssa”

Kaksoset Marcus & Martinus olivat ehdolla Ruotsin euroviisuedustajaksi, mutta tulivat karsinnoissa toiseksi Loreenille. Nyt he ovat suuria Käärijä-faneja.

Marcus ja Martinus katsovat oikealle. Martinus nojaa Marcukseen.

Marcus & Martinus muodostavat suositun norjalaisen pop-duon.

Hymyilevät Marcus & Martinus tönivät leikkimielisesti toisiaan. Edellisen kerran norjalainen kaksikko on ollut Koululaisen haastateltava viisi vuotta sitten, vuonna 2018. Kahden teinin sijaan kohtaamme levy-yhtiön tiloissa nyt kaksi nuorta aikuista, mutta tönimisen perusteella kaksosten välinen suhde näyttää säilyneen entisellään.

Kaksikolla on takanaan kiireinen vuosi. Vuoden alussa he hakivat Ruotsin euroviisuedustajaksi ja viime vuoden lopulla he voittivat Ruotsin Masked Singerin.

– Voitimme vuoden artistin palkinnon norjalaisessa musiikin palkintogaalassa, joka tunnetaan nimellä Spellemann-palkinto. Valitsimme sen mukaan Masked Singer -hahmomme, jonka nimesimme Spelmanneniksi.

Kaksoset pääsivät vuorollaan esiintymään hassuna pelimannina eli Spelmannenina, kun taas toinen heistä istui käpertyneenä hahmon mukana kulkeneessa rekvisiittalaatikossa.

– Finaalissa minä lauloin Justin Timberlaken ”Rock Your Body” -kappaleen, kun taas Martinus kökötti laatikossa, Marcus kertoo.

– Koska oli finaali, meillä oli tietenkin suunnitelmissa hieno lavashow kaikkine valoineen. Melkein kukaan tuotannosta ei tiennyt, että me olemme Spelmannen. Kenraalissa valoissamme oli jotakin häikkää eikä Martinusta voitu päästää pois laatikosta, koska se olisi ollut epäilyttävää. Hän joutui istumaan siinä puolitoista tuntia, Marcus jatkaa nauraen.

– Siinä laatikossa oli todella kuuma, Martinus toteaa.

Lue lisää: Marcus ja Martinus vierailivat Helsingissä vuonna 2017

Ajoitus on tärkein

Voitto Masked Singerissa on yksi syy, minkä vuoksi Marcus & Martinus hakeutuivat Euroviisuihin juuri Ruotsin karsinnoissa, jonka vei lopulta koko viisut voittanut Loreen.

– Ajoitus on kaikkein tärkein. Olimme tosi suosittuja Ruotsissa juuri silloin kun Melodifestivalen pyysi meitä mukaan. He myös pyysivät meitä paljon aikaisemmin kuin Norja. Itse asiassa myös Saksa pyysi meitä, he paljastavat.

Kaksikon tuorein, helmikuussa julkaistu kappale ”Air” on tehty nimenomaan Melodifestivalenia varten.

– Halusimme tehdä kappaleen, joka sopii Euroviisuihin. Air on mielestämme kuin elokuva. Ihmiset pitivät kappaleesta, mutta Loreen on Loreen, ja häntä on vaikea voittaa. Melodifestivalen oli kuitenkin mahtava kokemus.

Marcus ja Martinus seisovat selät vastakkain.

Kaksoset jäivät toiseksi Melodifestivalenissa.

Marcus & Martinus vs. Loreen

Kaksoset kokivat Ruotsin karsinnat itselleen oikeana paikkana, ja lopulta he tulivat koko kilpailun kakkoseksi. Se ei heitä kuitenkaan harmita.

– Meidän mielestämme meillä meni tosi hyvin. Loreen voitti meidät noin 30 pisteellä, joten ero ei edes ollut niin suuri. Hän on kuitenkin ruotsalainen ja me norjalaisia. Olemmekin kiitollisia kaikille ruotsalaisille, jotka ovat tukeneet meitä todella paljon.

Kaksikko tapasi Loreenin Melodifestivalenin finaalissa. Heillä ei ollut paljoa aikaa Loreenin kanssa jutteluun, mutta viisuvoittajasta jäi heille hyvä fiilis.

– Loreenille on helppo puhua ja meillä oli yhdessä tosi hauskaa. Hän on rautainen ammattilainen, mikä näkyy sekä hänen esityksissään että haastatteluissaan.

It’s crazy, it’s party

Loreenin lisäksi kaksikko on päässyt tapaamaan tänä vuonna Norjaa edustaneen Alessandran, joka valloitti yleisön kappaleellaan ”Queen of Kings”.

– Tapasimme Alessandran ennen Melodifestivalenin finaalia. Olimme yhtä aikaa norjalaisen television haastattelussa. Alessandra on todella mukava, ja hän levittää olemuksellaan ympärilleen paljon hyvää energiaa.

Molemmat pojat ovat myös kovia Käärijän faneja.

– Emme ole vielä tavanneet Käärijää, mutta se on tavoitteemme. Rakastan hänen haastattelujansa. Hän ei välttämättä ymmärrä kaikkea, mitä haastattelijat kysyvät, mutta vastaa siitä huolimatta iloisesti. Rakastan myös hänen luonnettaan, Marcus kertoo.

– Haluaisimme tehdä kappaleen Käärijän kanssa.

Katso videolta, miten Marcus ja Martinus selvisivät ”Cha Cha Cha” -biisin esittämisestä:

Lue myös: Marcus & Martinus – tuplasti fanitettavaa

Mitä Marcuksen ja Martinuksen koiralle kuuluu? Lue 5.7.2023 ilmestyvästä Koululaisesta.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti