Välipala antaa energiaa treeneihin

Joskus koulupäivän jälkeen harrastuksiin lähteminen voi tuntua raskaalta. Silloin kannattaa panostaa herkullisiin ja nopeisiin välipaloihin, joiden voimalla taas jaksaa.

Lämpimät leivät ovat klassikkovälipala.

Ravitseva välipala on ratkaisu silloin, kun harrastuksiin lähteminen tuntuu raskaalta. Aina kannattaa panostaa herkullisiin ja nopeisiin välipaloihin, joiden voimalla taas jaksaa. Valmista Koululaisen helpoilla resepteillä lämpimiä ruisleipiä, terveellinen vadelma-banaanismoothie ja lämmin mustikkamuru, joka nautitaan vaniljajäätelön kanssa. Näistä ohjeista riittää jaettavaa myös kavereille!

Maistuva välipala: lämpimät ruisleivät

Tarvitset:

  • Ruisleipää
  • Voita
  • Juustoraastetta
  • Tomaattia, paprikaa ja/tai leikkelettä

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja laita pellille leivinpaperi.
  2. Voitele ruisleivät voilla, ripottele sitten pinnalle juustoraaste ja lisää pinnalle haluamasi täyte (esim. tomaatti, paprika, leikkele kuten kinkku).
  3. Kun uuni on lämmennyt, paista voileipiä viiden minuutin ajan uunin keskitasolla tai kunnes juusto on sulanut.
  4. Tarjoile välipala lämpimänä!

Lue lisää: pyöräytä helpot eväät retkipäivää varten.

Herkullinen välipala: vadelma-banaanismoothie.

Herkullinen välipala: vadelma-banaanismoothie

(kahdelle)

Vadelma-banaanismoothieeen tarvitset:

  • 2 dl vanilja- tai banaanijogurttia
  • 2 dl kotimaisia pakastevadelmia
  • 1 banaani, kuorittuna
  • 1 dl maitoa

Tee näin:

  1. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi.
  2. Kaada laseihin ja tarjoile välipalana!

Lue lisää: suussasulavat smoothiet maistuvat välipaloina. 

Lämmin mustikkamuru maistuu välipalana.

Lämmin mustikkamuru antaa energiaa

(4–6:lle)

Lämpimään mustikkamuruun tarvitset:

  • 4 dl mustikkaa
  • 50 g voita, kylmänä ja kuutioituna
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Kaada mustikat noin 20 x 20cm piirakka- tai uunivuoan pohjalle.
  3. Mittaa voikuutiot kulhoon, mittaa loput ainekset mustikoita lukuun ottamatta niiden joukkoon ja ”nypi” käsin aineksista hiekkamainen muruseos. Ripottele muruseos mustikoiden pinnalle.
  4. Paista uunin keskitasolla 10–15 minuuttia tai kunnes murupinta on kauniin kullanruskea. Tarjoile lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

 

Dr. Sugar kokkaa kanssamme

Koululaisen herkullisia välipalaohjeita tekevät Jinna ja Jonna, jotka pitävät houkuttelevaa Dr. Sugar -blogia netissä. Voit käydä tutustumassa Jonnan ja Jinnan upeaan blogiin täällä.

Lue lisää: valmista veikeät nalleleivät ja hauskat melonitikkarit näillä ohjeilla.

 

Juttu on julkaistu Koululainen 9/21 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti