Reilu luokka -kilpailun ensimmäisessä osakilpailussa luotiin luokan oma kamukirja

Koululaisen Reilu luokka -kilpailu on kovassa vauhdissa. Ensimmäiseen osakilpailuun tuli lähes 50 toinen toistaan hienompaa kisatyötä.

Koululaisen Reilu luokka 2022 -kilpailun ensimmäisenä tehtävänä oli luoda luokalle oma kamukirja. Tarkoituksena oli toteuttaa luokalle ystäväkirja, jonka avulla luokkalaiset ja opettajat tutustuvat toisiinsa vielä paremmin.

Kamukirjan sai tehdä haluamallaan tavalla, ja saimmekin hienon kirjon kamukirjoja toimitukseen. Osa oli perinteisiä ystäväkirjoja joko tyhjinä tai täytettyinä, toiset videoita, ja osa taas luokan seinälle toteutettuja ystäväseiniä.

Voittoisa kamukirja

Voittajaksi tuomaristo valitsi lahtelaisen Kasakkamäen koulun 3ab-luokan. Palkinnoksi kaikki luokan oppilaat saavat Guinness World Records 2023 -tietokirjan (Otava).

Voittavassa 3ab:n erilaiset ystävät -työssä kamukirja-aihetta oli lähestytty hauskalla ja raikkaalla tavalla. Videomuotoisella kamukirjalla oppilaat kertoivat luokastaan numeroiden avulla.

Kasakkamäen koulun 3ab-luokan 36 oppilasta otti tiedon voitosta ilolla vastaan.

– Videon kuvaaminen oli kivaa ja hauskaa ja vähän jännittävää. Vähän myös tylsää, jos piti ottaa alusta, luokan oppilas Elias kertoi kisatyön kuvaamisesta.

– Todella kivaa, kun voittaa. Vaikka voitto oli epätodennäköistä, niin aina kannattaa yrittää, luokan oppilas Valo summasi.

– Kouluun jäisi 15 oppilasta opiskelemaan, mutta kotiin jäisi 21 lötköttelemään, hauskassa videossa todetaan. Toivottavasti kilpailun voitto antaa lötköttelijöillekin intoa koulunkäyntiin!

 

Reilu luokka -kilpailu on tänäkin vuonna todella tasokas, ja upeita ehdotuksia tulvi määräaikaan mennessä useita kymmeniä. Siksi raati päätyi palkitsemaan kunniamaininnalla neljä työtä.

 

Kamukirja-kunniamaininnat

1. Niipperin koulun 3V-luokka

Ensimmäinen kunniamaininta menee espoolaisen Niipperin koulun 3V-luokalle. Luokka oli tehnyt kirjon erilaisia kamukirjasivuja, joita se esitteli ihastuttavalla videolla, jonka ajatuksena oli kehua omia ja muiden tekemiä sivuja. Tätä kamukirjaa raatikin haluaisi päästä täyttämään!

2. Suoraman koulun 4F-luokka

Toinen kunniamaininta menee Kangasalle Suoraman koulun 4F-luokalle, jonka kisatyössä reiluus oli teemana alusta loppuun. Kamukirjan aloitussivulle on koottu mietteitä siitä, miksi luokka on reilu, täytettävillä aukeamilla on runsaasti tilaa muiden kehuille, ja kirjaan on jätetty myös monta tyhjää sivua uusille ystäville, kuten uusille luokkakavereille.

kamukirja

3. Nummelan koulun 4D-luokka

Kolmannen kunniamaininnan saa vihtiläisen Nummelan koulun 4D-luokka. Palkintosijan sinetöivät upeat Minecraft-selfiet yhdistettynä oppilaiden ideoimiin kysymyksiin. Erityisesti raati ihastui osuuteen, jossa piti kertoa, milloin viimeksi nauroit, autoit, hymyilit, halasit ja laitoit töpselin seinään. Plussaa myös siitä, että jokainen oppilas saa kamukirjan muistoksi kotiin!

4. Halssilan koulun 6B-luokka

Neljännen kunniamaininnan saa jyväskyläläisen Halssilan koulun 6B ystäväkirjallaan. Oppilaiden suunnittelemat ja täyttämät ystäväkirjat ovat täynnä hauskoja ja hassujakin kysymyksiä reiluutta unohtamatta. Ystäväkirjassa kerrotaan vahvuuksista ja muut luokkalaiset ovat saaneet kehua kavereitaan. 6B-luokan mukaan ananas todellakin kuuluu pizzaan.

Kamukirja-kirjailijat Joona Hellman ja Mandimai Sundberg

Pääpalkinto

Olette mukana kisaamassa pääpalkinnosta, jos olette palauttaneet kaikki kolme tehtävää määräaikoihin mennessä. Kolmanteen tehtävään voi osallistua 24.10. saakka. Voittajaluokka saa tubettajakamut Mandimain ja Joona Hellmanin kyläänsä loppuvuodesta 2022.

Juttu on julkaistu Koululainen 10/2022 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti