”Minä en ole mikään kuningas” – ja muut hauskat esiintymismokat

Esiintyessä mokailu on pelottavaa, mutta onneksi jälkikäteen sillekin voi nauraa.

Esiintymismokat

Koululaisen lukijoiden esiintymismokat ovat piinallisen hauskaa luettavaa: konserteissa unohtuvat nuotit, laulaessa sanat ja kevätjuhlassa oma luokka-aste. Onneksi jälkikäteen näillekin kommelluksille voi nauraa!

Opettaja hädässä tunnetaan

Unohdin koulunäytelmässä vuorosanat – onneksi ope kuiskasi.

Seuraavana öö

Kerran oli koulun Talent show, jossa olin juontajana. En ollut harjoitellut, joten ensimmäinen lukemani lause meni väärin, ja aloin nauraa.

Nyt taisi päästä ihan väärä laulu

Olin kouluni orkesterissa. Kun piti laulaa, unohdin, mikä laulu oli kyseessä ja rupesin laulamaan ihan väärää laulua, kunnes kaverini ja opettajani huomauttivat asiasta. Vähän nolotti.

Loppusoitto liian aikaisin

Kerran pianokonsertissa unohdin, miten kappale jatkuu… Minulla ei ollut nuotteja mukana, kun ”osasin” kappaleen ulkoa.

Pohjolan viileimmät esiintymismokat

Minä sain kerran esiintyä luokkamme edessä. Päätin esittää Olli Halosen ”Pohjolan”. Unohdin kuitenkin sanat kesken esityksen!

Takaisin toiselle luokalle

Olin kerran koulumme kevätjuhlassa, jossa rehtori pyysi eniten lukeneita lavalle. Olin lukenut luokaltamme eniten, joten minut pyydettiin lavalle. Lavalla olisi pitänyt mennä luokkajärjestykseen, ja olin silloin kolmosella. Mutta meninkin ykkösluokkalaisen viereen. Rehtori ohjasi minut oikealle paikalle, ja kaikki tuijottivat. Oli kyllä noloa!

Kuningas vai ei?

Esitimme viime jouluna seurakuntatalolla Tiernapojat-esityksen, tosin meitä oli yhdeksän tytön ja yhden pojan porukka. Minun piti sanoa ”Minä en ole mikään styranki vaan kuningas…” Mutta minäpä sanoinkin: ”Minä en ole mikään kuningas.” Onneksi en ehtinyt jatkaa koko repliikkiä ja sain virheeni korjattua. Silti kyllä nolotti ihan kauheasti.

Silta joka meni ohi

Ohjaajani alkoi viittoa sivusta, että tee jo se silta! Vasta kun muut olivat tehneet sillan, tajusin, että olisi pitänyt tehdä se silta.

Murinaviulun ja naurusellon duetto

Esitimme kavereideni kanssa jousikvartettoa, jossa oli todella hiljainen kohta. Juuri silloin kaverini maha murisi, ja meitä alkoi naurattaa ihan kauheasti. Siinä sitten tirskuimme ja yritimme soittaa yleisön ihmetellessä. Kyllä nolotti.

Liian näyttävä sisääntulo

Esitimme koulun Lava on vapaa -päivänä musikaaliesityksen. Kun tuli kohta, jossa minä olin pääosassa, kaaduin.

Lue lisää: Kesän noloimmat ja hauskimmat mokat.

Esiintymismokat-juttu on julkaistu Koululainen 8/2022 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti