Huhtikuun lehdessä tubettaja Joona Puhakka kannustaa kokeilemaan eloa ilman puhelinta

Huhtikuun Koululaisessa tutustutaan tubettajaan, hiihdon maailmanmestariin sekä dubbaamiseen.

Koululaisen kansi, jossa Joona Puhakka katsoo kameraan

Huhtikuun Koululaisen kannessa esiintyy tubettaja Joona Puhakka, joka osallistui viime syksynä Farmi Suomi -ohjelman kuvauksiin. Kuvauksissa Joona joutui elämään ilman älypuhelinta, mutta kärsimyksen sijaan kokemus olikin hieno. Nyt hän kannustaa kaikkia olemaan kokeilemaan eloa ilman kännykkää. Lisäksi jutussa Joona Puhakka pääsee maistelemaan erilaisia suklaamunia ja selviää, mikä munista on Joonan suosikki.

Viime syksynä Lemin koulukeskuksen 5a-luokka voitti Koululaisen Reilu luokka -kilpailun räppitehtävän, jossa sanoitettiin Reilun ystävän räp. Voittajan valitsi laulaja Berta, joka saapui nyt luokan vieraaksi kuulemaan biisin esitettynä. Oppilaat pääsivät myös esittämään kysymyksiä Bertalle, laulamaan yhdessä ja ottamaan yhteiskuvia hänen kanssaan.

Huhtikuun Koululaisessa päästään pöllöjen jäljille tietovisan muodossa. Kysymysten avulla selviää muun muassa pöllöjen tarkin aisti ja pöllön oksennuksen koostumus. Jutussa esitellään myös kolme julkkispöllöä.

Eevi-Inkeri Tossavainen voitti tänä vuonna nuorten hiihdon MM-kisoissa kultaa. Haastattelussa Eevi-Inkeri paljastaa muun muassa suosikkipääsiäisherkkunsa sekä sen, mihin Tylypahkan tupaan hän kuuluisi.

Dubbaus tarkoittaa ääninäyttelemistä, jota voidaan tehdä esimerkiksi lastenohjelmissa. Usein ääninäyttelijöinä toimivat ammattinäyttelijät tai -muusikot, mutta myös lapset voivat dubata. Harrastuspalstalla tutustutaan Denise Tiaiseen, joka on toiminut ääninäyttelijänä vuoden ajan. Denise kertoo haastattelussa, minkälaisia taitoja ääninäytteleminen kehittää ja miltä oman äänen kuuleminen valmiissa jaksoissa tuntuu.

Kokkikerho-palstalla esitellään, miten suklaamunia voidaan käyttää leivonnassa ja askartelupalstalla opetellaan tekemään keppihevoselle suitset. Toivotuissa julisteissa loistavat jalkapalloilija Kylian Mbappé, UMK:sta tuttu yhtye Kuumaa, lepäilevä tiikerikaksikko ja Harry Potter -tähti Hermione Granger.

Koululainen 4/23 ilmestyy 5.4.2023.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti