Kiireisen kiertue-elämän vuoksi Isac Elliot tekee kouluhommia usein hotellihuoneissa.

Isac Elliot valitsi musiikin

Isac Elliot joutui jo 10-vuotiaana valitsemaan kahden tärkeän harrastuksen väliltä. Tekemänsä ratkaisun ansiosta hän on nyt kaikkien tuntema poptähti.

Suomenruotsalainen Isac Elliot on 16-vuotias lukiolainen, joka elää ikätovereihinsa nähden varsin erilaista elämää. Ahkerasti keikkaileva artisti ei aina ehdi istumaan oppitunneilla, mutta musiikkilinjalla se onneksi otetaan huomioon.

– Olen keikkojen takia paljon poissa koulusta, mikä tarkoittaa, että teen paljon kouluhommia esimerkiksi hotellihuoneissa. Olen myös kutsunut opettajia keikoilleni, Isac kertoo.

Menestyksekkäästä urastaan huolimatta Isac suhtautuu koulunkäyntiin vakavasti.

– On tärkeää, että aina löytyy hyvä B-suunnitelma. Kun koulut on käyty, on mahdollisuus tehdä mitä vain. Eihän sitä vielä tiedä, mitä haluaa tehdä 40-vuotiaana!

Isac Elliot ja Mikael Gabriel yhteistyössä

Harrastuksesta ammatti

Vuodesta 2013 asti Isac Elliot on ollut kuuma nimi niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kiertue-elämän ja levyttämisen voisi kuvitella olevan raskasta, mutta Isac nauttii, kun harrastuksesta on tullut mieluisa ammatti.

– Hauskanpitoahan tämä on, harvoin tuntuu edes duunilta, laulaja myöntää.

Isac haaveilee, että voisi idolinsa Justin Timberlaken tapaan tehdä vähän kaikkea. Amerikkalaistähti tunnetaan niin muusikkona, tanssijana kuin näyttelijänäkin.

– Jos en tekisi nyt musiikkia, niin olisin varmaan päätynyt tubettajaksi. Luultavasti vaikuttaisin kuitenkin viihdealalla, ellen sitten lätkän parissa, keväällä CokeTV-Youtube-kanavan juontajana aloittanut Isac pohtii.

Isac Elliot uuden tubekanavan juontajaksi

Isac Elliot on supersuosittu poptähti.

Isac Elliot joutui nuorena valitsemaan lätkän ja musiikin väliltä.

Lätkä vai musiikki?

Isac harrasti lapsena jääkiekkoa, mutta kun hän alkoi 10-vuotiaana tehdä musikaaleja, ei lätkäjoukkueessa katsottu uutta harrastusta hyvällä.

– Joukkueesta soitettiin isälleni ja käskettiin valitsemaan joko lätkä tai musiikki. Futistreeneissä olisin kyllä saanut käydä, mutta musikaaleja pidettiin tyttöjen harrastuksena. Päädyin valitsemaan musiikin, eikä ole kaduttanut.

Urheilu on tästä huolimatta pysynyt Isacin tärkeänä harrastuksena. Myös laulajan parhaat koulumuistot liittyvät liikuntaan. Suomenruotsalaiset koulut kisailevat vuosittain Stafettkarneval-viestijuoksukisoissa Olympiastadionilla. Isac on paitsi osallistunut kilpailuihin, myös esiintynyt siellä.

– Stafettkarneval on tosi iso juttu suomenruotsalaisille koululaisille. Olen nyt tehnyt siellä kolme keikkaa, mutta muistan yhä, miten hienoa oli päästä sinne esiintymään ensimmäisen kerran kaikkien kavereiden katsellessa.

Kavereita kotona ja kiertueella

Entä miten kaverit pysyvät poptähden matkassa? Aika helposti, sillä Isac on onnekseen saanut omasta tiimistään hyviä ystäviä.

– Tässä ammatissa tulee vietettyä paljon aikaa itseä vanhempien ihmisten kanssa. Tanssijani ovat kuitenkin kanssani saman ikäisiä, ja olenkin saanut heistä ihan parhaita kavereita. Lisäksi minulla on sellaiset kuusi hyvää kaveria, joita ei oikeastaan kiinnosta puhua musiikistani tai urastani pätkän vertaa.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti