Leevi ”Leevinomatretket” Lehtonen on esiintynyt aina

Kipinä esiintymiseen on kuljettanut Leevi Lehtosen tanssimaan vanhainkoteihin, SM-kisoihin ja tv-ohjelmaan. Tulevaisuudessa haaveissa on oma kiertue laulajana ja tanssijana.

Leevi Lehtonen poseeraa kameralle.

Keväällä 2020 Leevi Lehtonen osallistui Talent Suomi -ohjelmaan ja tanssi itsensä finaaliin saakka omilla koreografioillaan.

Kun Leevi Lehtonen luki lapsena Koululainen-lehteä, hän unelmoi siitä, että olisi itse joskus lehden kannessa.

– Haaveilin, että minusta tulisi laulaja, joten ajattelin, että voisin olla kannessa sen vuoksi. Tai ihan minkä vuoksi vain, Leevi muistelee nyt, liki kymmenen vuotta myöhemmin, kun unelma kansitähteydestä on käynyt toteen.

17-vuotias Leevi tunnetaan tanssijana, esiintyjänä ja sosiaalisen median sisällöntuottajana erityisesti Leevinomatretket-tilistä. Sen lisäksi, että Leevin omilla sisällöillä on yhteensä miljoonia näyttökertoja, myös hänen sisällöistään poimitut äänet ja hänestä tehdyt editit ovat levinneet laajasti.

– Jokainen suomalainen Tiktokin käyttäjä on törmännyt jollain tavalla johonkin minun juttuuni, Leevi arvelee.

Leevi Lehtonen tekee tanssillisen hypyn.

Leevi tietää, että esiintyminen voi jännittää. Hän neuvoo, ettei itseltä kannata ainakaan heti ensimmäisellä kerralla odottaa täydellisyyttä.

Valokeilassa viihtyvä

Esiintyminen on ollut Leeville luontaista pienestä saakka. Lastenohjelmia katsoessaan Leevi nousi sohvalle tanssimaan ohjelmien tunnareiden tahtiin.

– Aina kun meille tuli vieraita, esiinnyin heille. Joka kerta minulla oli kolme esitystä. Sukulaiseni muistelevat tuota vieläkin, Leevi kertoo naurahtaen.

Leevin ollessa ekaluokkalainen hänen äitinsä bongasi ilmoituksen kotikaupunkiin Jämsään avautuvasta tanssikoulusta. Sen myötä olohuonetanssit muuttuivat säännölliseksi harrastukseksi. Leevi pääsi esiintymään muun muassa tanssikoulujen näytöksiin ja koulujen juhliin. Lisäksi hän keräsi esiintymiskokemusta kiertämällä esiintymässä pappansa kanssa vanhainkodeissa.

– Pappani soitti haitaria ja minä tanssin. Se oli mieletöntä!

Harrastettuaan tanssia noin viisi vuotta Leevi vaihtoi tanssikoulua ja -kaupunkia, sillä hän koki, ettei enää kehittynyt kotikaupunkinsa tanssikoulussa.

Lähin mahdollisuus löytyi Jyväskylästä, jossa Leevi hyväksyttiin suoraan kilparyhmään. Hän alkoi kulkea kolmesti viikossa noin tunnin matkan Jämsästä Jyväskylään treeneihin ja niiden jälkeen takaisin kotiin. Aluksi matka taittui junalla, mutta täytettyään 17-vuotta Leevi sai poikkeusluvalla ajokortin, joten nykyään hän huristelee harjoituksiin omalla autollaan.

Vaikka sekä kaupunki että tanssiryhmäläiset olivat Leeville entuudestaan tuntemattomia, muut tunsivat hänet somen kautta.

Leevi otettiin uudessa tanssikoulussa hyvin vastaan. Vaikka sekä kaupunki että tanssiryhmäläiset olivat Leeville entuudestaan tuntemattomia, muut tunsivat hänet somen kautta.

– Ihmettelin heille, että tiedättekö te minut. Ihmiset, jotka olivat aikaisemmin fanittaneet minua somessa, ovat nykyään parhaita kavereitani, kaksi SM-kultaa tanssiryhmänsä kanssa voittanut Leevi kertoo.

Leevi Lehtonen saa kassillisia kirjeitä

Leevi aloitti some-sisältöjen tekemisen kolmosluokkalaisena. Aluksi hän teki videoita Youtubeen. Myöhemmin rinnalle tulivat Instagram ja Tiktok. Pari vuotta sitten Leevi loi toisen Tiktok-tilin, jolle hän alkoi tehdä aiempaa rennompaa sisältöä. Varsinkin nämä videot tekivät hänestä tunnetun.

Konkreettisimmin Leevin suosio näkyy siinä, että liikkuessaan kaupungilla Leevi huomaa ihmisten tunnistavan hänet. Hänelle lähetetään myös hurjasti fanipostia.

– Yhtenä kesänä olin reissussa Helsingissä, kun Jämsän postista soitettiin, että minun pitäisi tulla hakemaan pakettini, sillä posti on täynnä niitä.

Kun Leevi pari päivää myöhemmin palasi kotiseudulleen ja pääsi postiin, siellä vastassa oli viisi kauppakassillista paketteja.

– Siinä sai käydä aika monta reissua postin ja auton välillä, jotta kaikki saatiin takapenkille.

Itsekin lapsena fanipostia esimerkiksi Mariieveronicalle ja Pinkku Pinskulle lähettänyt Leevi arvostaa jokaista saamaansa postia. Hän on vuorannut ovensa seuraajiensa piirroksilla eikä ole raaskinut heittää yhtäkään kirjettä pois. Haastattelupäivänä rannetta koristaa valkeista helmistä tehty käsikoru, joka sekin on fanin askartelema. Seuraajat myös tietävät, minkä värinen kynsilakka on Leevin mieleen.

Olen saanut lilaa kynsilakkaa loppuelämäni tarpeiksi.

– Olen saanut lilaa kynsilakkaa loppuelämäni tarpeiksi, Leevi sanoo ja näyttää nytkin vaaleanvioleteiksi lakattuja kynsiään.

Leevi haluaa omalla toiminnallaan olla esikuva muille ja rohkaista kaikkia olemaan omia itsejään. Esimerkiksi lakkaamalla aina kyntensä hän haluaa normalisoida sitä, että pojat voivat käyttää kynsilakkaa. Myös tanssin pariin hän haluaa innostaa kaikkia sukupuolesta riippumatta.

– Suosittelen tanssin aloittamista ihan kenelle vaan, kuka sitä miettii. Tanssi voi antaa niin paljon, jos siihen löytää kipinän.

Vaikka Leevillä on somessa suuri seuraajakunta, hän painottaa olevansa paljon muutakin kuin somevaikuttaja. Tulevaisuudessa haaveissa on oma kiertue esiintyjänä. Hän aikoo vielä jossakin vaiheessa kokeilla musiikin tekemistä, jotta voisi esityksissään sekä laulaa että tanssia. Vuonna 2020 Talent Suomi -ohjelmaan osallistunut Leevi toivoo pääsevänsä tekemään lisää myös tv:tä.

– Odotan kutsua Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan. Sen minä aion mennä voittamaan joskus!

Juttu on julkaistu Koululainen 7/23 -lehdessä.

Leevi Lehtonen

  • 17-vuotias tanssija, esiintyjä ja sosiaalisen median sisällöntuottaja.
  • Asuu Jämsässä, käy tanssiharjoituksissa Jyväskylässä.
  • Aikoo kesällä viettää aikaa ystäviensä kanssa ja käydä Särkänniemessä.
  • IG: @leval Tiktok: @leevirasmus ja @leevinomatretket

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti