Marcus & Martinus – tuplasti fanitettavaa

Norjalainen popsensaatio Marcus & Martinus valloitti ensin kotimaansa ja hurmaa nyt kuulijoita ympäri maailmaa. Koululainen tapasi tähtikaksoset näiden ensimmäisellä Suomen vierailulla.

Huoneesta raikaa iloinen nauru ja puheensorina. Norjalaisveljekset Marcus ja Martinus loikoilevat helsinkiläishotellin sohvalla, mutta nousevat heti uuden tulijan huomatessaan ylös ja esittäytyvät kohteliaasti. Nimet on syytä painaa tarkasti mieleen, sillä pojat ovat identtisiä kaksosia.

Kaksikon erityisen hyvän tuulen ymmärtää, sillä takana on vauhdikas esiintyminen Elämä lapselle -konsertissa.

– Konsertissa oli uskomattoman hienoa. Suomalaisyleisö todella villiintyi meidän astuessamme lavalle. Se oli niin siistiä, kaksoset tohkeilevat.

Haastattelupäivän iltana tiedossa on vielä loppuunmyyty keikka Nosturissa Helsingissä. Odotukset ovat korkealla myös sen suhteen.

– Keikasta tulee varmasti huikea ja energinen. Siitä lähdetään, että sekä yleisö että me itse villiinnymme täysin, pojat suunnittelevat.

Kaksosten ura käynnistyi heidän kotimaastaan Norjasta. Norjankielinen debyyttialbumi Hei julkaistiin helmikuussa 2015, kasvavan ulkomaansuosion vuoksi laulujen kieli on sittemmin vaihtunut englanniksi. Kotimaansa lisäksi Marcus ja Martinus ovat erityisen suosittuja Ruotsissa ja Tanskassa, ja myös suomalainen fanijoukko kasvaa hurjaa vauhtia.

Lue myös: Robin taiteili t-paidan

Hauskuutta ja tyylitajua

Popduo Marcus & Martinus ovat jo valloittaneet Pohjoismaat.

Kohteliailla ja nauravaisilla tähtikaksosilla on selvästi todella läheiset ja lämpimät välit. Mikä omassa kaksoisveljessä on kaikkein parasta?

– Sinä olet tosi hauska, Marcus sanoo Martinukselle.

– Sinäkin olet hauska ja sinulla on hyvä tyyli, Martinus vastaa veljelleen.

– Meinaatko niin? Voi kiitos, Marcus ilahtuu.

Martinus vitsailee saavansa jälkikäteen veljeltään rahaa kehuvista kommenteista, mutta vakavoituu sitten ja kehuu vielä veljensä hiustyyliä. Sen sijaan kysymys oman veljen ärsyttävästä puolesta saa laulajan mietteliääksi.

– Tämä on aika vaikea, Martinus aloittaa.

– Eikä ole, Marcus keskeyttää ja jatkaa:

– Sinä yrität aina olla hauska. Vaikka välillä sanoisin, että lopeta nyt, niin sinä vain jatkat. Itse puolestani laulan koko ajan. Esimerkiksi tietokoneen äärellä joudut usein pyytämään minua lopettamaan, että kuulet mitä katsomillasi videoklipeillä sanotaan.

– Jep! Juuri sitä sinä kyllä teet, laulat yhtenään. Mutta se on myös hauskaa, Martinus komppaa ja pukkaa veljeään iloisesti kylkeen.

Lue myös: Saara Aalto toteuttaa unelmiaan sisun voimalla

Onko läksyt tehty?

Marcus ja Martinus tekevät läksyjä kiertueella.

Supersuositulle duolle kertyy melkoinen määrä poissaoloja koulusta, joten kaksosten isä Kjell Erik opettaa poikia reissujen aikana.

– Meillä on koulukirjat ja läksyt aina mukana matkoilla, ja ensi viikollakin on kolme koetta. Isämme on opettaja ja hän auttaa meitä kaikessa. Meidän molempien lempiaine on englanti, Martinus sanoo.

Koulussa kaksoset kertovat pärjäävänsä hyvin.

Jos emme hoitaisi koulua näin hyvin, saisimme tuskin edes reissata.

– Matematiikasta ja äidinkielestä emme kuitenkaan tykkää kovin paljoa. Se taitaa johtua siitä, ettemme ole niissä erityisen hyviä, Marcus miettii.

Poissaolojen aikana isä pitää huolen siitä, että pojat tekevät saman kuin luokkakaverit oppitunneilla. Kun Marcus ja Martinus palaavat kouluun, tulee heidän olla samalla viivalla muiden kanssa.

– Meidän pitää tietysti tehdä oma osuutemme. Jos emme hoitaisi koulua näin hyvin, saisimme tuskin edes lupaa lähteä reissaamaan tällä tavalla ympäri Pohjoismaita, pojat pohtivat.

Lue myös: Viikon bändi: Twenty One Pilots

Innokkaat futarit

Marcus ja Martinus ovat vasta 14-vuotiaita.

Pojat ovat pelanneet jalkapalloa parivuotiaista asti. He ovat edelleen innokkaita jalkapalloilijoita. Marcus on hyökkääjä, Martinus keskuspuolustaja.

– Suosikkipelaajani on Christiano Ronaldo. Martinus puolestaan pitää belgialaispelaaja Eden Hazardista, Marcus kertoo.

Vapaa-ajallaan kaksoset tykkäävät myös hengailla kavereiden kanssa, tanssia, laulaa ja pelata Playstationia.

– Etenkin Fifa on suosikkimme. Täällä Suomessa jääkiekko taitaa olla suositumpaa myös pleikkarilla, me Norjassa tykkäämme jalkapallosta, Martinus sanoo.

Lisäksi urheilulliset laulajat pomppivat ahkerasti trampoliinilla.

– Odotan jo kotiinpaluuta sen takia, että pääsen sitten hyppimään trampoliinilla, Marcus nauraa.

Katso myös video: Redrama Koululaisen pistareissa

Levy ja kirja

Marcus ja Martinus ovat identtiset kaksoset.

Trampoliini jäänee kuitenkin lähiaikoina melko vähälle käytölle, sillä kaksosia viedään moneen suuntaan. Uusi englanninkielinen albumi julkaistiin 4.11., ja tiedossa on isot konsertit Norjassa ja Ruotsissa. Luvassa on myös tämän lehden ilmestymisen aikoihin julkaistava kirja, dokumenttielokuva tähtikaksosista saa ensi-iltansa tammikuussa.

– Kirja julkaistaan aluksi vain norjaksi, mutta suunnitelmissamme on kääntää se myös suomeksi. Ja toivottavasti teemme pian lisää keikkoja täällä Suomessa, pojat kertovat ja lähtevät valmistautumaan illan esiintymiseen.

Artikkeli on julkaistu Koululaisessa 14/2016.

Katso myös video poikien toiselta Helsinginvierailulta tammikuulta 2017!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti