Schleichtalli Rambo -kanavan Venny elää tallielämää

Tubettaja Venny Helénin videoilla seikkailevat aidonnäköiset Schleich-hevoset ja niiden ratsastajat. Mikä hepoissa kiehtoo?

Schleichtalli Rambon videoita kuvatessa Venny käyttää lisävaloja.

Schleichtalli Rambo -kanavan tubettaja Venny Helén, 18, on ollut heppahullu pienestä asti. Hän aloitti ratsastustunneilla käymisen kuusivuotiaana. Schleich-hevosista Venny innostui saatuaan ratsastustunnilla taluttajaltaan hepan lahjaksi.

– Schleich-heppa oli niin ihana, että halusin ryhtyä keräilemään niitä. Katselin pienenä Petshop- ja Schleich-videoita Youtubesta ja haaveilin, että ryhtyisin kuvaamaan samanlaisia videoita, Venny kertoo.

Ensimmäisen Schleich-talli-videon Venny julkaisi 12-vuotiaana vuonna 2016, ja siitä alkoi suositun Schleich-talli Rambon tarina. Nykyään heppatallin tapahtumia seuraa Youtubessa jo 38 000 tilaajaa.

– Tiedän hevosista ja niiden hoitamisesta paljon, koska meillä on aina ollut omia hevosia. Minulla on hyvä mielikuvitus, ja tykkään tarinoiden kirjoittamisesta.

Aivan yksin Venny ei heppatallin tapahtumista kertovia lyhytelokuvia käsikirjoita, sillä hän saa seuraajiltaan paljon ideoita juonikuvioihin.

Videoita kuvatessa selkä menee helposti jumiin, kun istuu kyykyssä kuvaamassa lattialla olevia hevosia.

Schleichtalli Rambo vaatii askartelua

Vennyn talliin on vuosien saatossa kertynyt jo sata hevosta ja yli 60 hahmoa. Hän on saanut osan hahmoista ja hevosista lahjaksi ja ostanut osan omilla rahoillaan.

– Lemppareitani ovat Schleich-ukkelit, koska ne ovat lyhytelokuvien päähenkilöitä. En muista kaikkien hahmojen ja hevosten nimiä, mutta seuraajani muistavat ne aina, Venny mainitsee.

– On ollut hienoa huomata, miten sisällä katsojat ovat tallin maailmassa ja tapahtumissa. Saan heiltä ihanaa palautetta, se on tubettamisessa parasta.

Vennyn lyhytelokuvissa on onnellinen loppu ja usein mukana on myös jokin opetus.

– Jokin aika sitten tein kiusaamisesta elokuvan, jonka opetus oli: ystävyys on kuin neliapila, sen löytää vain harvoin ja jos sen hukkaa, sitä on vaikea saada takaisin.

Tubettaja myöntää, että heppaharrastus on niellyt paljon rahaa.

– Rahaa on mennyt varmasti liikaa, monta sataa euroa, vaikka teen hevosten tallit, maneesit ja aitaukset itse. Välillä teen hevosille suitsia nahasta.

Schleicheille olisi saatavilla omia talleja, mutta Venny tykkää mieluummin rakentaa itse, sillä silloin niistä saa juuri sellaiset kuin itse haluaa.

– Rakennan tallit koivuvanerista ja jäätelötikuista ja liimaan kiinni kuumaliimalla. Toivon, että voin tuoda katsojille inspiraatiota heidän omiin askarteluihinsa.

Kanavan seuraajat muistavat kaikkien hevosten ja hahmojen nimet.

 

Ei enää jännitystä

Tubevideoiden tekeminen on aikaa vievää puuhaa, sillä 20–30-minuuttisen lyhytelokuvan kuvaamiseen menee useampi päivä. Venny kuvaa videot yksin. Äiti tulee avuksi, jos Vennyn kädet eivät riitä liikuttamaan ukkeleita ja hevosia yhtä aikaa.

Videoilla esiintyminen ei jännitä Vennyä enää samalla tavalla kuin nuorempana, jolloin hän ei halunnut näyttää kasvojaan videoilla.

– Pelkäsin, että minua alettaisiin kiusata videoiden takia. Jotkut pojat nimittelivät minua koulussa. Nyt olen lukion toisella luokalla, enkä enää välitä, mitä muut ajattelevat Schleich-harrastuksestani ja videoistani. Olen iän myötä tajunnut, ettei siinä mitä teen, ole mitään noloa.

Venny askartelee itse tallit ja maneesit.

Lue lisää: Ilaripro taitaa tuhansia temppuja – autiolle saarelle mukaan lähtisi pallo.

Juttu on julkaistu Koululainen 5/2022 -numerossa.

Venny aikoo jatkaa videoiden tekoa niin pitkään kuin mielenkiintoa riittää.

Venny Helén

  • Kuka: Schleich-tubettaja
  • Ikä: 18 vuotta.
  • Mistä: Ulvilasta.
  • Harrastukset: Ratsastus, laulutunneilla käyminen.
  • Youtube: Schleichtalli Rambo
  • Instagram: @scht_rambo

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti