Toisenlaiset täytteet: tuunaa laskiaispulla

Helmikuu on herkkusuulle vuoden parasta aikaa. Kun runebergintorttuövereistä on toivuttu, on aika siirtää katse meheviin laskiaispulliin.

Laskiaispulla on perinteinen herkku, joka jakaa pullafanit kahtia. Maistuuko sinulle pulla vadelmahillolla vai mantelimassalla?

Meillä Koululaisen toimituksessa hyväksytään pulla kaikissa muodoissaan. Kehitimme myös muutaman vaihtoehtoisen täytteen herkkupullalle. Mikä on suosikkisi?

Lue myös: Leivo itse maukkaat runebergintortut

Kinuski-suolapähkinäpulla

Tarvitset:

2 dl kuohukermaa
ripaus vaniljasokeria
kinuskikastiketta
suolapähkinöitä

1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon ripaus vaniljasokeria.

2. Halkaise pulla kahteen osaan ja levitä pohjalle kinuskikastiketta sekä kermavaahtoa.

3. Rouhi suolapähkinät veitsellä sopivaksi rouheeksi ja ripottele kermavaahdon päälle. Lisää pullan hattu.

Lue myös: Ystävänpäivän ihanat muffinit ja ohukaiset

Marjaisa rahkapulla

Tarvitset:

200g kuningatarrahkaa
2 dl kuohukermaa
mustikoita ja vadelmia

1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

2. Sekoita joukkoon kuningatarrahka.

3. Täytä halkaistu pulla rahkakermalla ja marjoilla. Lisää pullan hattu.

Lue myös: Tuunaa mokkapalat halloweeniksi

Suklainen banaanipulla

Tarvitset:

2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 banaania
100g suklaata

1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

2. Sekoita joukkoon vaniljasokeri sekä kaakaojauhe.

3. Halkaise pulla kahtia ja lusikoi pohjalle kermavaahtoa.

4. Viipaloi vaahdon päälle banaania.

5. Raasta tai rouhi suklaasta hippuja banaanien päälle. Lisää päälle pullan hattu.

Vinkki: Suklaisten pullien taikinaan voi myös sekoittaa muutaman ruokalusikallisen kaakaojauhetta!

Raikas sitruuna-lakritsipulla

Tarvitset:

2 dl kuohukermaa
200g sitruuna-lakritsirahkaa (tai maitorahkaa ja lakritsikastiketta)
sitruunatahnaa (lemon curd)

1. Vatkaa kerma ja rahka keskenään vaahdoksi.

2. Halkaise pulla kahtia ja lusikoi pohjalle sitruunatahnaa.

3. Lisää lakritsivaahto. Kruunaa pullan hatulla.

Pullataikina

Tarvitset:

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa tai 10-12g kuivahiivaa
ripaus suolaa
1 dl taloussokeria
½ tl kardemummaa
n. 6,5 dl vehnäjauhoja
n. 85 g sulatettua voita tai margariinia

Tee näin:

1. Mittaa maito kulhoon ja kuumenna mikrossa kymmenen sekunnin jaksoissa, kunnes maito on kädenlämpöistä. Voit myös kuumentaa kattilassa liedellä.

2. Murusta joukkoon hiiva.

3. Lisää suola, sokeri ja kardemumma.

4. Lisää osa jauhoista pallovispilällä tai kädellä sekoittaen. Voit käyttää myös yleiskonetta tai sähkövatkaimen taikinakoukkuja.

5. Vaivaa taikinaan jauhoja vähän kerrallaan, kunnes saat mukavan kimmoisan taikinan.

6. Lisää rasva ja vaivaa se taikinaan. Ripottele pinnalle aavistus jauhoja.

7. Kohota liinan alla, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti