Toimistopojat ovat videoillaan omia itsejään

Toimistopojat-tubekanava on kerännyt vuodessa yli 200 000 tilaajaa. Roponen, Veikka ja Kevin ovat kaikki päätyneet kanavalle omaa reittiään.

Toimistopojat istuvat kuvausseinän edessä ja hymyilevät kameralle. Roponen (vas.) kantaa flanellipaitaa, Veikka (kesk.) on punaisessa Toimistopojat-hupparissa ja Kevin mustassa hupparissa. Heillä on kädessään munat, joita he koristelevat.

Tubettaja Kevin Tran, 21, saapuu Koululaisen haastatteluun liukkaasta kelistä huolimatta reippain askelin vartin etuajassa. Kun Toimistopojat-tube­kanavan kaksi muuta tähteä Veikka Markkanen, 21, ja Mikael Vuori, 27 eli Roponen tulevat paikalle täsmällisesti ajallaan, selviää, että tämä saapumisjärjestys on poikkeuksellinen.

– Äijä tulee aina vartin myöhässä kuvauksiin, Veikka heittää Kevinille, kun puhutaan siitä, mikä on vaikeinta videoiden tekemisessä.

Kevin pistää vastaan, mutta Veikka tietää, mistä puhuu. Hän hoiti aikaisemmin kuvausjärjestelyt ja lopulta otti tavakseen kertoa Kevinille kuvausajaksi aikaisemman ajan kuin muille.

– Ilmoitin, että kuvaukset alkavat kello 12.45, vaikka ne alkoivat oikeasti yhdeltä. Kevinillä kesti pari kuvausta tajuta tämä, ja sitten hän rupesi taas tulemaan myöhässä, Veikka nauraa.

Toimistopojat-kanava on melko tuore. Ensimmäiset videot kuvattiin vuoden 2022 lopussa, ja kanava tuli julki tammikuussa 2023. Siitä tuli nopeasti todella suosittu, ja tänä päivänä kanavalla on yli 200 000 tilaajaa.

Ajatus kanavasta tuli jo vuotta aikaisemmin Roni Backilta. Hän pallotteli ideaa vähän puoli­vitsillä tubekaverinsa Roposen ja tiimissään työskentelevän Veikan kanssa. Roposella ei heti ollut aikaa lähteä mukaan, mutta ideaa hän piti hyvänä. Vuotta myöhemmin kiireet helpottivat ja kanavaa lähdettiin työstämään toden teolla.

– Kun Ronin tiimi kasvoi ja tekijät vakiintuivat, huomasimme, että tässä on mahdollisuus tehdä enemmän kuin yhdelle kanavalle vi­deoita, Veikka selittää.

Nykyään kanavalle tekevät videoita Ronin, Roposen, Veikan ja Kevinin lisäksi Suhis, Sere ja Olli. Toimistopojat kuvaavat pääosin erilaisia haastevideoita mutta tekevät niiden lisäksi myös muun muassa podcastia.

Lue lisää: Roni Back: Vauvaa ei tulla näkemään videoilla

Toimistopojat Kevin (vas.), Veikka ja Roponen (oik.) hymyilevät kameralle. Heillä on päässään pupukorvat, ja tausta on keltainen.

Toimistopojat-kanavan esikuvia ovat kaikki ulko­maalaiset tubekanavat, joita pyöritetään porukalla. Roponen (oik.) Veikka ja Kevin (vas.) hymähtävät, että he ovat vähän huonompi Sidemen.

Toimistopojat päätyivät pesteihin eri reittiä

Kevin, Roponen ja Veikka ovat kaikki päätyneet pestiinsä eri tavoin. Veikan tarina on omalla tavallaan jännittävin. Hän oli muutama vuosi sitten Helsingin keskustassa menossa frisbeegolfaamaan. Matkalla hän bongasi Ronin kuvaamassa videota.

– Menin juttelemaan Ronille ja hän tarjoutui heittämään minut perille, kun on saanut videon purkkiin, Veikka muistelee.

Roni ehdotti Veikalle, että he voisivat joskus mennä kimpassa frisbeegolfaamaan, mikä oli Veikasta hauska idea. Näin he tekivät ja lopulta ystävystyivät. Sitten Roni tarvitsi uutta työntekijää ja tarjosi paikkaa Veikalle.

– Tämä, jos joku kertoo, millainen pomo Roni on. Hän ottaa kadulta jonkun tuntemattoman, joka ei osaa mitään, ja tekee tästä maksimaalisen hyvän, Kevin kehuu.

Tämä, jos joku kertoo, millainen pomo Roni on. Hän ottaa kadulta jonkun tuntemattoman, joka ei osaa mitään, ja tekee tästä maksimaalisen hyvän.

Roponen taas tuntee Ronin jo tuben alkuajoilta, jolloin Roni ja Roponen kuvasivat yhdessä Minecraft-videoita.

– Sitten Roni heitti minulle sattumalta sopivaan aikaan, että haluanko lähteä tekemään tällaista kanavaa, Roponen kertoo.

Hän vastasi Ronille myöntävästi, ja Toimistopojat alkoi hahmottua.

– Oli kiva lähteä tekemään uutta tämmöisellä kivalla porukalla, Roponen huomauttaa ja hymyilee työkavereilleen.

– Älä nyt, ihana, minä sulan, Kevin leikkii punastuvansa Roposen kommentista.

Tubettamista harrastanut Kevin taas tutustui Roniin verkon kautta. Hän teki amerikkalaistubettaja MrBeastista inspiroituneena videon, jolla hän sanoi tunnetun tubettajan nimen 10 000 kertaa.

– Valitsin Ronin siihen ja linkkasin videon hänelle, kun se julkaistiin. Sen jälkeen hän kutsui minut stand up -keikalleen.

Roni myös lahjoitti Kevinille vanhan tieto­koneensa, jota ei enää tarvinnut. Siihen asti Kevin oli editoinut aina puhelimella. Pian hän editoikin jo Roninkin videoita, ja loppu on historiaa.

Lue lisää: Tubettaja Daniel Ahola: Olen löytänyt ammatin, jossa pääsen tekemään kaikkea, mitä elämältä haluan

Roponen esittää piirtävänsä tussilla keskellä istuvan Veikan naamaan. Kevin katsoo Veikkaa, kun tämä esittää leikkaavansa saksilla Kevinin partaa.

Toimistopojat saivat koristella omat pääsiäismunansa. Veikka väritti omansa kokonaan vihreäksi.

Kaikki on sisältöä

Kun kolmikolta kysyy, mitkä ovat heidän lempivideonsa kuvata, heidän ajatuksensa karkaavat ulos. Kaikkien mielestä hauskinta on poistua toimistolta, vaikka Roni Backin kanavan budjettivideoihin, jolla he testaavat, millaista on esimerkiksi telttailla kympillä vastaan telttailla tuhannella eurolla. He tunnistavat ristiriidan itsekin.

– Nimi sen kertoo, missä pitäisi olla – toimisto­pojat! Veikka naurahtaa.

– Ulkoilupojat, Kevin ehdottaa ratkaisuksi uutta kanavaa.

Kaikilla kolmella riittää ideoita niin nimi­ehdotuksiin kuin videoiden sisältöihin.

– Kaikki keksivät ideoita tasaisesti, ja niitä on loputtomasti. Toteutus on sitten se haastava juttu, Veikka kertoo.

Inspiraatiota videoihin saa tubettajien mukaan kaikesta. He tarkastaelevat elämää tietyllä tapaa koko ajan sisältönäkökulmasta.

– Kaikesta ei tietenkään tehdä koko ajan kontenttia, mutta tarkkaillaan ympäristöä se mielessä. Kyllä se meemeily kotona loppuu. En mene nukkumaan siten, että heitän vielä yhden läpän, Veikka kertoo.

Kyllä se meemeily kotona loppuu. En mene nukkumaan siten, että heitän vielä yhden läpän.

Roponen paljastaa, että hän kyllä lähettää iltaisinkin meemejä Veikalle. Tämä tulee Kevinille yllätyksenä.

– Tehdään kolmistaan meemiryhmä, Kevin haluaa mukaan.

Toimistopojat kävelevät eteenpäin suussaan lusikka, jonka päällä on kananmuna. Kevin (vas.) katsoo Roposta (oik.), jonka muna on juuri tipahtanut.

Haastoimme kolmikon pääsiäisen kun­niaksi munankuljetus­haasteeseen. Voittaja ei koskaan selvinnyt, sillä heistä hauskempaa oli heitellä toisiaan lusikoilla.

Ei vain esitystä

Oikeassa elämässä Veikka, Kevin ja Roponen ovat juuri sitä, mitä Toimistopojat-kanavallakin. Kanavalla he kertovat korostavansa tiettyjä piirteitä itsessään, mutta ydin pysyy samana.

Roponen kertoo, että kanavalle tulee aika ajoin kommentteja, jossa videota kehutaan mutta todetaan, että Toimistopojat vain esittävät tyhmiä.

– Jos on tosi tyhmä vi­deolla, niin sitten vain on. En minä oikeasti tiedä, kuka sävelsi My heart will go on -kappaleen, Roponen sanoo.

– Annan itselleni videoilla luvan olla kuin lapsi, Kevin lisää.

Tärkeintä kaikille kolmelle on tehdä kuin itsestä hyvältä tuntuu. Veikka kannustaa myös kiikkutuoli­mentaliteetiin, jonka kautta hän itse kaiken miettii.

– Kun olen siinä iässä, että istun kiikkutuolissa ja mietin, mitä kaikkea olenkaan elämässä tehnyt, en halua katua mitään.

Katso videolta, miten Toimistopojilta sujui munankuljetushaaste:

Toimistopojat: Kevin, Veikka ja Roponen

• Suomalaiset tubettajat
• Kevin ja Veikka ovat syntyneet vuonna 2002 ja Roponen vuonna 1996.
• Veikka harrastaa jääkiekkoa, vapaaottelua ja kesäisin frisbeegolfia, Kevin harrastaa elämää ja Roponen valokuvausta.
• Youtube: Toimistopojat, Tiktok: @toimistopojatofficial, Instagram: @roponen, @veikkamarkkanen ja @kevinensio

Juttu on julkaistu Koululainen 3/2024 -lehdessä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti