Diandra Flores kertoi Koululaiselle koulumuistoistaan vuonna 2013.

Diandran koulumuistot: ”Opettajat kannustivat laulamaan”

Laulajatähti Diandra Flores ei loistanut matemaattisissa aineissa, mutta päätti, että saisi niistäkin hyvät numerot, jotta menestyisi tulevaisuudessa.

– En tietenkään osannut ala-asteella vielä sanoa, mitä se käytännössä tulisi tarkoittamaan ja mihin kouluun ja mille linjalle joskus pyrkisin ammattia opiskelemaan. Mutta ymmärsin heti, että jokainen hyvä koulunumero veisi minut lähemmäs haavettani. Pääsinkin sitten yläasteen jälkeen opiskelemaan kaksoistutkintoa, joka yhdisti muusikon ja lukion opinnot. Ja nyt olen valmistunut muusikko!

Hyvät arvosanat eivät tulleet helposti. Matematiikka ja myöhemmin kemia sekä fysiikka tuottivat Diandralle vaikeuksia.

– En yksinkertaisesti ole matemaattisesti lahjakas. Yritin kaikkeni, jotta olisin muistanut kaikki laskutavat ja kerrointaulukot ulkoa, sillä en ollut hyvä laskemaan päässä. Muistan, kuinka harjoittelin niitä ilta toisensa jälkeen. Tuolloin päätin, että opiskelen määrätietoisesti.

Kova työ palkittiin, ja Diandra alkoi saada hyviä numeroita myös matemaattisissa aineissa. Musiikki oli jo tuolloin hänelle rakkain aine.

– Jo ennen koulun musiikkitunteja olin opiskellut musiikkiopistossa, jossa aloitin 3-vuotiaana. Suosittelen kaikille muusikon urasta haaveileville musiikkiopistoa, sillä teoria on hyvä hallita, mikäli mielii ammattiopintoihin, Diandra huomauttaa.

– 6-vuotiaana aloitin myös viulun soiton.

Katso video: Diandra Koululaisen pistokokeessa

Diandra tiesi aina haluavansa muusikoksi.
Matematiikka oli Diandralle koulussa vaikeaa.

Salaa Idolsin koelauluun

Diandra antaa vuolaat kehut opettajilleen, joilla on ollut merkittävä vaikutus siihen, että nuori nainen tekee tällä hetkellä toista levyään.

– Luokanvalvojani kannusti minua laulamaan jo ensimmäisellä luokalla, ja myöhemmin kuvioon tuli myös erittäin ammattitaitoinen musiikinopettaja, joka suorastaan patisti minua harjoittelemaan, hän muistelee.

– Kannustavilla opettajilla ja hyvällä kouluilmapiirillä on ihan oikeasti aivan mielettömän suuri vaikutus niihin eväisiin, joiden turvin lähtee maailmaan ja luomaan uraa. Kannustuksen innoittamana lähdin salaa myös Idols-koelauluihin – kerroin etukäteen asiasta vain yhdelle ystävälle ja pikkusiskolle.

Nykyään äänijänteillään laskunsa maksava laulaja kertoo, kuinka sai koulussa kokeilla kaikkia mahdollisia soittimia laulun lisäksi. Myös englanti kuului hänen rakkaimpiin aineisiinsa.

– Luonnollisesti se on hyvä ottaa haltuun ajoissa, mikäli mielii laulaa englanniksi, kuten minä, mutta onhan se tärkeä taito nykyään lähes missä tahansa ammatissa. Niin kuin kaikki muutkin aineet. Ei sitä koulua turhaan käydä.

Robin, Diandra ja presidentti Niinistö – Täältä tulee kannustusryhmä

Diandra Koululaisen pistareissa

Tältä Diandra näytti Koululaisen kuvauksissa vuonna 2016.

Työstä glamour kaukana

Vaikka Diandra elättääkin nyt itsensä unelma-ammatissaan, hän muistuttaa, että kaikissa ammateissa on myös rankat puolensa. Poptähden elämä ei ole muiden tähtien kanssa hengailua, rantalomia ja luksusautoja.

– Ei todellakaan! On hyvin harvinaista herkkua, jos esimerkiksi jollain festivaalilla ehtii nähdä toisen artistin keikan. Yleensä muiden aloittaessa istun jo itse matkalla toiseen kaupunkiin, Diandra tarkentaa.

– Olisinko viimeksi nähnyt Cheekin keikan. Se olikin aivan erityisen upea kokemus, sillä hän kutsui minut lavalle vetämään yhden biisin kanssaan. Ihailen suunnattomasti hänen työtään.

Yleensä kiertueilla kaupungit vilahtavat auton ikkunoissa eikä perilläkään ehditä paikallisia nähtävyyksiä ihmettelemään. Takahuoneiden tarjoilut voivat niin ikään olla mitä vaan – kuten myös itse takahuoneet.

– Eipä tästä ole pitkä aika, kun sain odottaa omaa vuoroani kutsuvierailta piilossa. Siellä minä sitten seisoin 45 minuuttia korkokengissäni pienessä vinokattoisessa siivouskomerossa!

Artikkeli on julkaistu aiemmin Koululaisessa 8/2013.

Lue myös:

Isac Elliot valitsi musiikin

Saara Aalto toteuttaa unelmiaan sisun voimalla

Katso video: Mikael Gabrielin terveiset Koululaisen lukijoille

Avainsanat

Kommentit

♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆☆☆♡☆♡☆♡☆☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆☆♡☆♡♡♡♡☆☆♡☆☆♡☆♡♡☆☆♡♡☆♡♡☆¤☆☆☆☆♡♡♡♡¤” > ₩《}`[¤]¤]~<¥=£<÷+2'/"&:8;5''7;

Oma kommentti