Älä pitkästy välipäivinä – Koululaisen vinkeillä tekeminen ei lopu kesken

Joulu alkaa olla takana, mutta loma jatkuu vielä. Koululainen koosti vinkkejä, joiden avulla välipäivät eivät käy pitkiksi.

Haasta perhe peleissä

Pukki kantaa moneen perheeseen lahjaksi lautapelin, jota on tietysti päästävä testaamaan samoin tein. Myös vanhat klassikot tarjoavat kuitenkin viihdettä koko perheelle.

Vuoden perhepeliksi valittiin tänä vuonna Otrio-strategiapeli, jossa pyritään muodostamaan kolmen suoria eri tavoilla. Jos uutuuspeliä ei löytynyt tällä kertaa pukinkontista, kannattaa kaivaa esiin esimerkiksi Kimble, Afrikantähti tai Alias – kestosuosikit takaavat tekemistä moneksi tunniksi.

Erityisen kilpailuviettisissä perheissä kannattaa kenties välttää tietokilpailuja ja Monopolia.

Lue myös: Viisi vinkkiä pokémonien metsästykseen!

Sukella elokuvien maailmaan

Kun kaikki jouluelokuvat on jo katsottu, valitse leffailtaan jotain aivan muuta. Välipäivinä telkkarista voi ihmetellä esimerkiksi Hobittia, Tapaus Punahilkkaa ja Risto Räppääjää.

Tehkää kotoisasta elokuvahetkestä elämys leffateatterin tyyliin: poksautelkaa kunnon kulhollinen popparia ja ottakaa mukava asento sohvalla. Tämän rennommaksi ei vapaapäivä muutu.

Jos menojalkaa vipattaa, houkuttele perheesi elokuvateatteriin katsomaan esimerkiksi mahtavaa Sing-animaatiota!

Lue myös: Rogue one on vaikuttava lisä Star Wars -saagaan

Jouluherkut pakkaseen ja jauhot pölisemään

Tortut ja piparit alkavat aaton jälkeen tulla monelta jo korvista ulos, mutta onneksi aina löytyy myös muita ihania herkkuja. Leipokaa yhdessä vaikkapa suolaista piirakkaa tai pannaria. Molemmat ovat helppoja ja takuulla maistuvia, jopa jouluruokaähkyn jälkeen.

Myös rapeakuoriset sämpylät on helppo pyöräyttää aamupalaksi!

Pile of books, 8/2009 © Jorma Marstio/KUVARYHM€/SKOY

Matkaa lukemattomiin maailmoihin

Kirja on suosittu lahja, ja joululomalla jos joskus on rutkasti aikaa lukea. Tänä vuonna lasten ja nuorten kirjojen Finlandia-palkinnon voitti Juuli Niemen Et kävele yksin. Kirja on hempeästä kannestaan huolimatta kiinnostava tuttavuus niin tytöille kuin pojillekin.

Myös Veera Salmen Mauri ja mini-isoveli tai vanhat kunnon Harry Potterit tarjoavat oivaa viihdettä välipäiville.

Ylös, ulos ja retkelle!

Jos olet siinä onnellisessa asemassa, että kotikulmillasi on lunta, ota siitä ilo irti! Pulkkamäki, luistinradat ja hiihtoladut kannattaa korkata viimeistään nyt. Ota mukaasi perhe tai hyviä ystäviä, herkulliset eväät sekä termospullollinen lämmintä kaakaota. Lämpimät vaatteet takaavat, että hauskanpito ei lopu lyhyeen.

Jos lunta ei juurikaan ole, kannattaa iloita leudosta säästä. Pakatkaa perheen kesken eväskori ja istuinalustoja ja suunnatkaa paikkakuntanne luontopolulle. Laskettelukeskukset takaavat puolestaan lumiset aktiviteetit eteläisessä Suomessakin.

Polski ja pulikoi

Uimahalli on mainio paikka paeta koleaa säätä tunniksi tai pariksi. Saunassa rentoutuminen, porealtaissa köllötteleminen ja kunnon kuntouinti ovat kaikki erinomaisia tapoja nauttia vapaa-ajasta.

Myös vesipuistoissa polskiminen antaa uutta energiaa. Mikäli pimeän talven keskellä kaipaat trooppista tunnelmaa ja lämpöä, on Vantaan Flamingon vesipuisto oikea valinta.

663A8112-4

Hiki pintaan pomppimalla

Trampoliini- ja sisäleikkipuistoja on putkahdellut viime vuosina Suomeen kuin sieniä sateella. Näistä koululaisille parhaasta päästä ovat monipuoliset Superparkit, joissa saa hien pintaan esimerkiksi kiipeilemällä, pomppimalla, polkuautoa ajelemalla tai vaikka parkouria harjoittelemalla.

Puistot ovat täydellinen valinta lomapäivälle, sillä niissä riittää hulvatonta tekemistä koko perheelle.

Lue myös: Juurakko-tyttö trampoliinipuistossa

Mahtavaan museoon

Välipäivinä on oivasti aikaa piipahtaa museoon. Ota selvää kotipaikkakuntasi museoista ja näyttelyistä – koet ja näet varmasti jotain uutta! Museoilla voi olla pölyttynyt maine, mutta nykyään yhä useampi museo luottaa toiminnallisuuteen.

Helsingissä kannattaa vierailla ainakin Helsingin kaupunginmuseossa sekä Luonnontieteellisessä museossa, kun taas Tampereelta löydät Poliisimuseon, jossa voi kokeilla, miten itselle sopisi poliisin univormu! Mikäli oman kotipaikkakunnan museotarjonta ei inspiroi, houkuttele perheesi yhteiselle kotimaanmatkalle!

Tiedonjanoisille tiedepuisto Heureka Vantaalla sekä Tiedemaa Oulussa tarjoavat myös kerta toisensa jälkeen uusia oivalluksia.

Monissa museoissa voi myös kerätä koodeja Rosan koodi -peliin!

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti